8241
Beatos virtuvė

Žaliųjų žirnelių šaltsriubė su feta

(2)
Reikės:
  • 900 g DVARO 3,2 proc. kefyro
  • 400 g šviežių arba šaldytų ir atitirpintų žaliųjų žirnelių
  • saujelės šviežių mėtų
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 100 g špinatų
  • 50–70 g fetos
  • saujos liucernų, porų ar kitokių mėgstamų daigų
  • krapų
  • druskos
  • 1–2 šaukštų citrinų sulčių
  • virtų bulvių patiekti

Šiai sriubai prognozuojame didelę sėkmę, galbūt net ir vasaros virtuvės hito likimą. Neragautas ir neregėtas tas žirnelių ir kefyro derinys, bet toks sėkmingas, kad paragavę gaminsite vėl ir vėl. Šaltsriubės esminis produktas, žinoma, kefyras. 3,2 proc. DVARO kefyras nei per liesas, nei per riebus, tirštas, su malonia, bet ne per stipria rūgštele, kuri į savo glėbį priima žaliųjų žirnelių saldumą ir leidžia jiems atsiskleisti visu gražiu žalumu.

1. Elektriniu trintuvu ar kokteiline DVARO kefyrą sutriname su žirneliais, špinatais, mėtomis, druska ir citrinų sultimis. Sriubą prieš vartojimą gerai atvėsiname.
2. Į dubenėlio dugną dedame šiaudeliais tarkuotų agurkų, beriame žiupsnį smulkintų krapų. Ant viršaus pilame žirnelių šaltsriubės, pagardiname trupinta feta ir daigais. Patiekiame su virtomis karštomis bulvėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 1,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Pirmas Beatos receptas, kuris nuvylė. Nepatiko nei man, nei vyrui. Gaila.

  2. Justina parašė:

    Labai gardu, as pagardams dedu ridikėlius, ožkos surį, svogūnų laiškus ir krapus, na ir žinoma šiaudeliais pjaustytus agurkus:) o su mėta reikėtų būti atsargiems, dėkite pagal skonį, po truputį:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.