Spausdinti

Šiai sriubai prognozuojame didelę sėkmę, galbūt net ir vasaros virtuvės hito likimą. Neragautas ir neregėtas tas žirnelių ir kefyro derinys, bet toks sėkmingas, kad paragavę gaminsite vėl ir vėl. Šaltsriubės esminis produktas, žinoma, kefyras. 3,2 proc. DVARO kefyras nei per liesas, nei per riebus, tirštas, su malonia, bet ne per stipria rūgštele, kuri į savo glėbį priima žaliųjų žirnelių saldumą ir leidžia jiems atsiskleisti visu gražiu žalumu.

Žaliųjų žirnelių šaltsriubė su feta

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

900 g DVARO 3,2 proc. kefyro
400 g šviežių arba šaldytų ir atitirpintų žaliųjų žirnelių
saujelės šviežių mėtų
2 trumpavaisių agurkų
100 g špinatų
50–70 g fetos
saujos liucernų, porų ar kitokių mėgstamų daigų
krapų
druskos
1–2 šaukštų citrinų sulčių
virtų bulvių patiekti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Elektriniu trintuvu ar kokteiline DVARO kefyrą sutriname su žirneliais, špinatais, mėtomis, druska ir citrinų sultimis. Sriubą prieš vartojimą gerai atvėsiname.

2

Į dubenėlio dugną dedame šiaudeliais tarkuotų agurkų, beriame žiupsnį smulkintų krapų. Ant viršaus pilame žirnelių šaltsriubės, pagardiname trupinta feta ir daigais. Patiekiame su virtomis karštomis bulvėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai gardu, as pagardams dedu ridikėlius, ožkos surį, svogūnų laiškus ir krapus, na ir žinoma šiaudeliais pjaustytus agurkus:) o su mėta reikėtų būti atsargiems, dėkite pagal skonį, po truputį:)

Rašyti komentarą