8241
Beatos virtuvė

Žalios, gaivios ir skanios bulvės su mėtomis

(3)

Angliškas vasarinis bulvių valgymo būdas. Su mėtomis ir žaliaisiais žirneliais.

Reikės:
  • 0.5 kg šviežių bulvių
  • 2-3 saujų šviežiai išlukštentų žaliųjų žirnelių
  • saujelės mėtų
  • sviesto (čia jau kiekvieno skonio ir supratimo reikalas)

Gaminame:

  1. Bulves nuplaukite ir švariai nuvalykite šepetuku ar kempine, virkite pasūdytame vandenyje su pora mėtų šakelių.
  2. Baigdami virti (likus 2-3 minutėms) įmeskite žirnelius.
  3. Nusunkite vandenį, dėkite sviesto pagal skonį, berkite susmulkintų mėtų lapelius ir puodą grąžinkite ant ugnies. Pakaitinkite ir energingai pamaišykite, kad sviestas ištirptų ir bulvės aptrupėtų.

 

Jei norite rimtesnio, stipresnio mėtų skonio, tai virkite su mėtų šakelėmis.

 

Jei mėtos su bulvėmis nedrįstate supiršti, tai pusbroliai krapai visada pavaduos gražuolę Mėtą.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Dina parašė:

    Tikra tiesa, kad bulvės skaniausios Lietuvoje. Ar kas dar galėtų pasiginčyt? 🙂 Grįžus galiu po vieną, po kitą suvalgyt visą jų puodą iki vakaro. Saldžios, tiesiog tirpstančios burnoje…

  2. Aura parašė:

    Parsivežiau šviežių bulvių iš Lietuvos, nepalyginamas skonis. Kiek teko klausinėt pačių anglų, kam jie tas mėtas deda į bulves, visada gaudavau atsaką, jog pakeičia skonį, mat drėgnoj dirvoj bulvės įgauna tarsi dumblo skonį, ir mėta jį nuslopina.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.