8241
Beatos virtuvė

Žalias ir sveikas pusryčių dubenėlis per 5 minutes

(0)
Porcijos: 1-2
Gaminimo laikas: 5min.
Reikės:
  • 1 skardinės „Globus Vital“ bolivinės balandos
  • saujos šaldytų žirnelių (apie 40 g)
  • saujos smulkinto brokolio (apie 80 g)
  • ½  avokado
  • 1 kiaušinio
  • ½  šaukšto neutralaus skonio aliejaus
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus (nebūtinai)
  • 1-2 šaukštų sojos padažo
  • žiupsnio čili dribsnių (nebūtina)
  • svogūnų laiškų, daigelių papuošimui
  • druskos

Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra sėkla. Labai sveika ir  baltyminga, neturinti gliuteno ir skani. Tiesa, norėdami išsivirti šias sėklas turėsim šiek tiek pasiruošti iš anksto – perplauti kelis kartus rėtyje, kol nuo jų ims bėgti skaidrus vanduo, tai prisidės prie to, kad jos nebus karčios ir išvirs birios (virimui prireiks apie 15 min.).

Bet pripažinkime, kartais taip tingisi laukt, kol kruopos išvirs, ar tiesiog nėra laiko laukimui ir čia op iš spintelės iššoka „Globus Vital“ bolivinės balandos – jau tobulai biriai išvirtos ir užkonservuotos! Taip taip, jei anksčiau žinojome tik konservuotus žirnelius ir kukurūzus, tai dabar jau „Globus Vital“ skardinėse rasime ir speltų grūdus, ir sojų pupeles, ir jau mano minėtą bolivinę balandą. Labai patogu, kai gamini greitai ir iš spintelės atsargų. Neįtikėtina, kaip trumpėja mūsų kelias į skanų ir vertingą maistą. Su „Globus Vital“ skardine gali greitai ir sūrų, ir saldų užkandį sukonstruoti. Pavyzdžiui, užpili puode „Globus Vital“ bolivines balandas trupučiu augalinio ar įprasto pieno, įdedi razinų, bananų, cinamono ir leidi viskam sušilti, ant viršaus barstyti uogų, kanapių baltymų ar sėklų – ar įsivaizduojat kaip skanu?! Ir vos 3 minutės.

O dabar grįžtu prie pusryčių dubenėlio idėjos. Jam paruošti prireiks vos kelių minučių, o džiaugsis ne tik akys ir gomurys, bet ir sąžinė, nes visos kalorijos, kurias čia suvartosite, bus teisingos ir mums naudingos. Gaminame:

  1. Pirmiausiai pasiruošiame daržoves: suberiame šaldytus žirnelius ir žiedynais smulkintą brokolį į dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Po 2 minučių daržoves nusunkiame į rėtį ir perliejame šaltu vandeniu. Atidedame trumpam į šalį, kad nuvarvėtų perteklinis vanduo.
  2. Keptuvėje įkaitiname pusę šaukšto neutralaus skonio aliejaus ir šaukštelį skrudintų sezamo sėklų aliejaus. Verčiame į keptuvę žirnelius ir brokolius, beriame žiupsnį druskos ir viską lengvai kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes.
  3. Per tą laiką, kol daržovės kepa, marškinėliuose išsiverdame arba paprasčiausiai išsikepame kiaušinį.
  4. Į keptuvę beriame skardinę „Globus Vital“ bolivinių balandų ir gerai sumaišome su daržovėmis. Pagal skonį pagardiname sojos padažu ir čili dribsniais.
  5. Dedame į dubenėlius paruoštą bolivinės balandos garnyrą, ant viršaus virtą ar keptą kiaušinį, šalia – plonai pjaustytą avokado puselę. Viską dar pagardiname sezamo sėklomis ir čili dribsniais, jei norisi aštriau.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3,47 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.