Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra sėkla. Labai sveika ir baltyminga, neturinti gliuteno ir skani. Tiesa, norėdami išsivirti šias sėklas turėsim šiek tiek pasiruošti iš anksto – perplauti kelis kartus rėtyje, kol nuo jų ims bėgti skaidrus vanduo, tai prisidės prie to, kad jos nebus karčios ir išvirs birios (virimui prireiks apie 15 min.).
Bet pripažinkime, kartais taip tingisi laukt, kol kruopos išvirs, ar tiesiog nėra laiko laukimui ir čia op iš spintelės iššoka „Globus Vital“ bolivinės balandos – jau tobulai biriai išvirtos ir užkonservuotos! Taip taip, jei anksčiau žinojome tik konservuotus žirnelius ir kukurūzus, tai dabar jau „Globus Vital“ skardinėse rasime ir speltų grūdus, ir sojų pupeles, ir jau mano minėtą bolivinę balandą. Labai patogu, kai gamini greitai ir iš spintelės atsargų. Neįtikėtina, kaip trumpėja mūsų kelias į skanų ir vertingą maistą. Su „Globus Vital“ skardine gali greitai ir sūrų, ir saldų užkandį sukonstruoti. Pavyzdžiui, užpili puode „Globus Vital“ bolivines balandas trupučiu augalinio ar įprasto pieno, įdedi razinų, bananų, cinamono ir leidi viskam sušilti, ant viršaus barstyti uogų, kanapių baltymų ar sėklų – ar įsivaizduojat kaip skanu?! Ir vos 3 minutės.
O dabar grįžtu prie pusryčių dubenėlio idėjos. Jam paruošti prireiks vos kelių minučių, o džiaugsis ne tik akys ir gomurys, bet ir sąžinė, nes visos kalorijos, kurias čia suvartosite, bus teisingos ir mums naudingos. Gaminame: