8241
Beatos virtuvė

Žalia višta ir daržovės

(0)
Reikės:
  • 1 vištos
  • 1 šaukšto persilado su druska
  • 1 šaukštelio kario
  • 1 brokolio
  • 1 cukinijos
  • riekės moliūgo
  • 1 stiklinės šaldytų žirnelių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • trupučio druskos ir pipirų

Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska ir pipirais – taip gardžiai ir paprastai vištą kepa Tomo mama. Man visada patinka klasikinė lietuviška – su kmynais ir česnakais. Bet kartais česnako nusilupti nėra galimybės, tada darau dar paprasčiau: nusiperku vištą, dedu ją į dubenį, užberiu daugiau persilado ir kupiną šaukštelį kario. Druskos jau nereikia. Taip pamarinuotą vištą vėliau perkeliu ant skardos ir kepu 180 °C orkaitėje apie 1 valandą. Kol kepa, pasiruošiu daug įvairių daržovių: moliūgų, cukinijų, briuselinių kopūstų, brokolių. Jiems pakanka tik pipirų ir druskos, galima ir niekuo neskaninti. Suberiame į tą pačią skardą. Skanaujame greitai, svarbu neperkepti.

  1. Vištą ištriname prieskoniais ir leidžiame pasimarinuoti, geriausiai per naktį.
  2. Dedame vištą į skardą ir kepame apie valandą ar valandą ir 10–15 minučių.
  3. Daržoves supjaustome, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Prie vištos į skardą suberiame daržoves ir kepame dar 20–30 minučių.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.