Spausdinti

Kai šakos pabyra vyšniomis kepkite šį nuostabiai drėgną ir sodrų vyšnių bei riešutų pyragu. Jis tikrai ypatingas – įprastus miltus maišiau su maltais riešutais – jie suteikia tokios trapesnės tekstūros ir turtingo skonio. Galite naudoti jau paruoštus migdolų miltus arba susimalti lengvai orkaitėje paskrudintus migdolus patys, o jei pyragą kepsite ypatingai progai, tai išbandykit su maltomis skrudintomis pistacijomis (gali būti jos net sūdytos, tada į kepinį nereiks dėti papildomai druskos). Pistacijos tiesiog sutvertos būti vienoje kompanijoje su vyšniomis – tikra svajonių komanda. Puri kreminio sūrio ir grietinėlės karūna išmaniai subalansuoja vyšnių rūgštelę ir kilsteli visą kepinį arčiau torto.

Vyšnių ir riešutų pyragas, apsimetantis tortu

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Biskivitui:

80 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių (kambario temperatūros)
100 g maltų pistacijų arba migdolų
100 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Druskos
200-250 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos ir atitirpintos)

Kremo kepurei:

200 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
1-2 kupinų šaukštų cukraus miltelių
300 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos ir atitirpintos)
1,5 šaukštelio krakmolo
2 šaukštų cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Elektriniu plaktuvu išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną mušame kiaušinius ir plakame iki purumo, kol cukrus ištirps.

2

Kitame dubenyje sumaišome miltus su maltais riešutais, kepimo milteliais ir druska.

3

Sausus ingredientus suberiame į šlapiuosius ir mentele maišome, kol neliks sausų miltų. Suberiame vyšnias (nusunkiame perteklinį skystį) ir lengvai įmaišome į tešlą.

Reklama
41011
4

Pyrago tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi ištiestą 20-22 cm skersmens kepimo formą. Šauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 35-45 minutes. Ar tinkamai iškepė patikriname mediniu pagaliuku. Prieš puošdami, pyragą pilnai atvėsiname.

5

Kol pyragas kepa, išverdame vyšnias. Beriame jas (su visu skysčiu) į nedidelį puodą, beriame 1-2 šaukštus cukraus ir užkaičiame. Kad viskas vyktų greičiau, galima puodan įpilti 2-3 šaukštus vandens. Verdame apie 3 minutes. Tada suberiame krakmolą ir maišydami paverdame dar 1-2 minutes. Paliekame pilnai atvėsti.

6

Elektriniu plaktuvu išplakame kreminį sūrį su cukraus milteliais iki purumo. Supilame grietinėlę ir dar paplakame, kol viskas virs puriu kremu.

7

Atvėsusį pyragą išimame ant serviravimo lėkštes. Ant viršaus dedame kremą – iš jo suformuojame aukštesnius kraštelius ir seklesnę daubą viduryje. Į vidurį supilame atvėsintas virtas vyšnias.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą