Spausdinti

Serbentų ar vyšnių perteklius puikiai realizuojasi puode su žvaigždiniais anyžiais. Vyšnios tokios universalios ir skanios uogos, kurios puikiai atsiskleidžia uogienėse savo unikalia rūgštele. Ši uogienė užburia ir noris jos dar ir dar dėti ant blynų, košės ir į pieninius kokteilius. Šis receptas tikrai pretenduoja tapti šio sezono geriausiu atradimu uogienių pasaulyje.

Vyšnių ir raudonųjų serbentų uogienė

0
komentarai
6

Reikės:

800 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
250 g raudonųjų serbentų
450 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
3-4 žvaigždinių anyžių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nuplaukite vyšnias ir serbentus, iš vyšnių išimkite kauliukus, o serbentus nuskinkite nuo kotelių. Jei naudojate šaldytas vyšnias/uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Supilkite uogas į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti.

2

Tada supilkite „Dansukker“ cukrų uogienėms.  Jei mėgstate, viską pagardinkite anyžiais (tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir virkite 10–15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Baigę virti, išgriebkite prieskonius, uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti.

Ingredientai
Patarimas

Žinau žmonių, kurie neverda uogienių, nes teisinasi, jog neturi rūsio jai laikyti. Tai va, jei naudosite „Dansukker“ cukrų uogienėms, jokių rūsių ir šaltų kamarų jums nebeprireiks, nes šis cukrus neleis uogienei nei surūgt, anei supelyt, todėl jis ir specialus…

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Vos tik perskaičiau – ir iškart į turgų produktų pabandymui. Bent jau man tai labai skani ir labai patiko. Virsiu dar 🙂

  2. O kaip dėl serbentų galiukų, juk jie sausi? Ar tikrai nesijaučia tų galiukų, ar jie suverda?

Rašyti komentarą