Spausdinti

Žinau, kad grybai savo baltymais ir visa sudėtim panašūs, tad visi jie tinkami su daržovėmis valgyti – ir ne tik su bulvėmis, o ir su morkomis, cukinijomis ir šparaginėmis pupelėmis. Tik reikėtų taip daryti, kad jie vienoje keptuvėje spėtų pabuvoti ir kartu persimaišytų. Man tos voveraitės su morkom taip patiko, ir – malonus sutapimas – aš vos prieš dieną pati sau ir Tomui dariau tokį vakarienės patiekalą, kuris dar galėtų vadintis „tiesiai iš turgelio“, nes pas vieną tetutę nusipirkau – dėmesio – jau nuvalytų voveraičių, o pas maloniąją daržovių pardavėją šparaginių pupelių, tų baltųjų… Viskas taip paprasta, kad net nežinau, ar reikia čia recepto…

Voveraitės su šparaginėmis pupelėmis

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
14 min.

Reikės:

apie litro voveraičių
poros saujų šparaginių pupelių
40–50 g sviesto
2 skiltelių česnako
krapų
druskos
pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pupelėms padarom top and tail. Tai reiškia, viršūnėles ir šakneles nupjaunam, kad būtų lygios kaip kareivėliai. Užverdam vandenį, pasūdom, dedam pupeles. Verda jos truputį ilgiau nei žaliosios, sakykime kokias 7 minutes. Bet nepervirti svarbu.

2

Voveraites nuvalom, nuplaunam. Ir nusausinti gerai labai svarbu.

3

Keptuvę gerai įkaitinam, dedam sviestą ir pilam šlakelį alyvuogių liejaus, kad taip nekaistų. Dedam voveraites, nemakaluojam keptuvės, leidžiam vandeniui garuot – voveraitėm kept.

Reklama
41011
4

Česnaką supjaustom smulkiai ir dedam prie voveraičių, kepinam viską tvarkingai kokias 7 minutes, nereikia pernelyg ilgai. Druskos, pipirų, nieko čia daugiau ir nereikia. Mažiau yra daugiau.

5

Į keptuvę dedam išvirtas ir nusausintas pupeles, dar leidžiam viskam keptuvėje apsikeisti naujienomis. Pabarstome krapais ir į stalą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Nuostabus receptas, būtinai gaminsiu, nes vyras labai mėgsta ir grybus, ir pupeles (ankštinės pupelės (ne šparaginės, beje 😉 )

  2. Tiesa pasakius nesitikejau, kad bus TAIP skanu!!! puikus budas pagaminti ka tik rinktas voveraites:)

Rašyti komentarą