Pupelėms padarom top and tail. Tai reiškia, viršūnėles ir šakneles nupjaunam, kad būtų lygios kaip kareivėliai. Užverdam vandenį, pasūdom, dedam pupeles. Verda jos truputį ilgiau nei žaliosios, sakykime kokias 7 minutes. Bet nepervirti svarbu.
Voveraites nuvalom, nuplaunam. Ir nusausinti gerai labai svarbu.
Keptuvę gerai įkaitinam, dedam sviestą ir pilam šlakelį alyvuogių liejaus, kad taip nekaistų. Dedam voveraites, nemakaluojam keptuvės, leidžiam vandeniui garuot – voveraitėm kept.
Česnaką supjaustom smulkiai ir dedam prie voveraičių, kepinam viską tvarkingai kokias 7 minutes, nereikia pernelyg ilgai. Druskos, pipirų, nieko čia daugiau ir nereikia. Mažiau yra daugiau.
Į keptuvę dedam išvirtas ir nusausintas pupeles, dar leidžiam viskam keptuvėje apsikeisti naujienomis. Pabarstome krapais ir į stalą.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Nuostabus receptas, būtinai gaminsiu, nes vyras labai mėgsta ir grybus, ir pupeles (ankštinės pupelės (ne šparaginės, beje 😉 )