Spausdinti

Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir kiek kitokios. Štai dar viena idėja, kaip atnaujinti agurkų salotų repertuarą vokiškomis agurkų salotomis.

Vokiškos agurkų salotos

0
komentarai
2
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 raudonasis svogūnas
5 šaukštai obuolių acto
1–2 šaukštai cukraus
Druskos
3 agurkai
Saujelė krapų
1 šaukštas grietinės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais kaip įmanoma ploniau. Dubenyje pagaminame marinatą: sumaišome cukrų su obuolių actu ir trupučiu druskos ir į jį sudedame svogūnus, juos truputį pamaišome pamasažuojame.

2

Agurkus pjauname išilgai ir šaukšteliu išskobiame sėklytes, kad mūsų salotos nesigautų pernelyg skystos. Agurkus plonai supjaustome ir sudedame prie svogūnų, išmaišome. Paragaujame, ar nesinori daugiau druskos ar acto rūgštelės. Pabaigoje įdedame šaukštą grietinės, smulkiai pjaustytų krapų ir viską darkart gerai išmaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą