8241
Beatos virtuvė

Vokiškos agurkų salotos

(3)
Reikės:
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 5 šaukštai obuolių acto
  • 1–2 šaukštai cukraus
  • Druskos
  • 3 agurkai
  • Saujelė krapų
  • 1 šaukštas grietinės

Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir kiek kitokios. Štai dar viena idėja, kaip atnaujinti agurkų salotų repertuarą vokiškomis agurkų salotomis.

1. Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais kaip įmanoma ploniau. Dubenyje pagaminame marinatą: sumaišome cukrų su obuolių actu ir trupučiu druskos ir į jį sudedame svogūnus, juos truputį pamaišome pamasažuojame.

2. Agurkus pjauname išilgai ir šaukšteliu išskobiame sėklytes, kad mūsų salotos nesigautų pernelyg skystos. Agurkus plonai supjaustome ir sudedame prie svogūnų, išmaišome. Paragaujame, ar nesinori daugiau druskos ar acto rūgštelės. Pabaigoje įdedame šaukštą grietinės, smulkiai pjaustytų krapų ir viską darkart gerai išmaišome.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,38 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Reda parašė:

    Sveiki, kuo būtų galima pakeisti cukrų?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.