8241
Beatos virtuvė

Vištų blauzdelės su vynuogėmis ir moliūgais

(6)

Puikiausia vienos skardos rudeninė vakarienė. Vištų blauzdelės su keptomis vynuogėmis ir saldžiu moliūgu nuostabiai dera.

Reikės:
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto malto kumino
  • 1 šaukšto malto raudonėlio
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukšto šviežiai maltų pipirų
  • 1/4 šaukšto aitriųjų paprikų skiedrelių
  • 1 sviestinio moliūgo
  • 1 saliero gumbo
  • 100 g rudųjų pievagrybių
  • kelių kekių besėklių raudonųjų vynuogių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1–2 šaukštų balzaminio acto
  • 6–8 vištų blauzdelių
  • saujelės petražolių, bazilikų ar mėtų pagardinti

Pažadu – apsilaižysite pirštus, šis patiekalas sulaukė daugybės liaupsių. Lengvai ir greitai paruošiama vakarienė, kvepianti rudeniu.

Keptos vynuogės – pagrindinis šio patiekalo akcentas. O moliūgai ir salierai nukels į jaukiausią rudenį. Dar ir obuoliai į šią kompaniją tinka.

Gaminame:

    1. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Dubenėlyje sumaišome cukrų, druską ir visus prieskonius.
    2. Moliūgą ir saliero gumbą nulupame. Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis, o saliero gumbą – kubeliais. Pievagrybius pasmulkiname, jei dideli. Jei mažiukai, paliekame nepjaustytus. Daržoves ir vynuoges dubenyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, actu ir pabarstome puse kiekio prieskonių. Gerai sumaišome, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Sudedame daržoves į didelį kepimo indą.
    3. Vištų blauzdeles įtriname likusiais prieskoniais ir sudedame į skardą prie daržovių. Dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 minučių. Jei vištiena arba daržovės pradėjo labai skrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti. Patiekiame pabarstę žolelėmis.
       

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gintarė parašė:

    Sveiki. Turiu porą klausimų 🙂 kiek yra tas saliero gumbas ir kiek gramų reikia moliūgo? Nes 1 moliūgas tai gal truputi perdaug apstrakčiai 😀 moliūgas moliūgui nelygus 🙂 ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki, moliūgas čia supjaustytas vienas sviestinis – apie 700 g. O saliero gumbas svers kokius 300-400 g.

  2. Kristina parašė:

    Dieviškai skanu!!!!! Jau seniai taip skaniai nevalgiau!!! TOBULA! Ačiū Beatą už nuostabų receptą!

  3. Kristina iš Kanados parašė:

    Aš iškepiau vakar ir buvo labai skanu. Ačiu

  4. Asta parašė:

    Be galo skanus patiekalas

  5. Ji parašė:

    Labai aciu uz recepta! Gavosi ziauriai skaniai 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.