8241
Beatos virtuvė

Vištienos suktinukai su abrikosų pesto

(9)

Abrikosai su baziliku labai skaniai vištoje prisistato…

Reikės:
  • 3 krūtinėlėms ir įdarui:
  • Stiprios saujos abrikosų džiovintų (jie tokie minkšti ir saldūs, o ne kokie apdžiūvę ir susiraitę turėtų būti)
  • 1 labai kupino šaukšto cream cheese arba kreminio sūrio (philadephia arba panašaus)
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano
  • 20 gražių, didokų baziliko lapelių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų

Aš vakar savo poniai sakau:

– Tu esi mano višta.

– Ne, ne vištaaaa, – sako mano ponia. – Aš – tavo gražuolė…

O dabar – apie gražuoles vištas arba tiksliau – gražuolių vištų krūtinėlių suktinį… Iš esmės, taip: vištos krūtinėlę paruošti – juokų darbas, o ir įdarą kiekvienas gali pasirinkti pagal poreikius ir šaldytuvo bei spintelės turinį. Aš jau esu čia užsiminus apie savo meilės romaną su baziliku, tai čia viena iš to romano serijų… Technologija paprasta ir tokia pati, kaip prieš tai buvusio kiaulienos suktinio: vištos krūtinėlę išmušti iki plonumo, jei ji stora, tai per pusę perpjauti – atidaryti ir, pakišus ją po maistine plėvele, gerai su mėsos plaktuku prasieiti. Toliau belieka tik norimą įdarą paruošti ir gražiai įsukti, kad viskas gerai laikytųsi ir višta neišdžiūtų, dar nekenkia apvynioti suktinį su šoninės (bacon) juostele arba, jei jau labai bagoti esam, tai kokiu parmos kumpiu ir tada tik į orkaitę kokiam pusvalandžiui ir prabangi vakarienė – ant stalo. Su bulvyčių koše ar traiškytom šviežiom bulvėm su špinatais, ar šiaip daržovėm.

Tai tiek apie gražuoles vištas…

 

Kaip paruošti:

  1. Abrikosus supjaustyti, bazilikus suplėšyti ir sumaišyti su kreminiu sūriu, parmezanu, aliejumi ir trintu ar smulkintu česnaku, įdėti druskos ir pipirų, padalinti įdarą į tris vienodas dalis.
  2. Krūtinėlę išmušti, kad pasidarytų ne storesnė, nei centimetro dydžio.
  3. Krūtinėlę patiesti, ant jos dėti šaukštą įdaro ir viską gražiai suvynioti taip, kad įdaras pasislėptų mėsoje ir nekristų per kraštus. Jei krenta, galima mediniais pagaliukais užtvirtinti ir dar viską apvynioti plona šoninės juostele (bacon ar pančeta, ar parmos kumpiu).
  4. Sudėti į indą, atsparų karščiui, ir pašauti į orkaitę 200 C kokioms 30 minučių… Išbėga tokio padažiuko, tai jo neišmesti, o ant suktinių užpilti prieš valgant…
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Monika parašė:

    Super duper skanu 🙂

  2. Dovile parašė:

    Pagaminau savo seimynai, labai skanu. Papietavome kaip restorane 🙂

  3. Rasa parašė:

    Puikus receptas – šįvakar gaminome, net maistui išrankūs vaikai prarijo kaip saldainius (aš dariau iš mažesnių vištienos gabaliukų, tai gavosi tokie kąsnio – dviejų suktinukai). Nubalsavome, kad įsitrauksim į mėgstamiausių šeimos receptų sąrašą. Ir priėjom bendros išvados, kad tai taip pat puikus patiekalas, kai lauksime gausesnio būrio svečių – „stovėjimo prie puodų“ beveik nėra, o gardu kaip du medu. Ačiū, Beata:)

  4. dovile parašė:

    Labai skaniai gavosi, tik per mazai pagaminau sake seimyna 🙂 Rekomenduoju!!!

  5. Kristina parašė:

    Labai labai skanu, staciai super 🙂 tik norejau paklaust, jei pavyzdžiui ruošiamasi iš vakaro, ar kita diena kepami suktinukai bus tokie pat tobuli, ar nepraras sultingumo ar siaip ko blogo nenutiks ;)) aciu

  6. Kamile parašė:

    Nėra baziliko lapelių pirkti, kaip išsisukti iš situacijos?:)

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.