Kažkada buvau tokiam workshope „flavours of Tuscany“, va iš ten ir šitas patiekalas. Labai paprastas ir klasikinis. Aš kažkaip vis tos marsalos nenusipirkdavau, bet dabar galų gale įgijau butelaitį, tai pradėjau naudoti. Marsala – tai toks saldokas stiprus vynas. Man labai skanus, ypač jei on the rocks, labai skanu po nedaug… Dar ta marsala labai populiarus dalykas dėti į maistą. Su višta turbūt populiariausias, dar į desertus ir t. t. jo deda…
Aha, dar kitas dalykas, tai tie scalopini. Kitaip tariant, tai yra plonai supjaustyta mėsa. Čia naudojama vištos krūtinėlė ir ją reikia supjaustyti plonais sluoksniais… Delnu prispausti krūtinėlę ant lentelės ir pjauti pusės cm storio mėsos ruožą po delnu. Pavojingai skamba, bet iš tikrųjų – lengva 🙂 Iš esmės, labai labai paprastas patiekalas – vos keli ingredientai, o skonis ir rezultatas puikūs…
Kaip paruošti:
Tie miltai, kuriuose vištieną voliojom, padės skysčiui sutirštėti ir pasidarys toks skanus padažas… Ir viskas… Aš dar, tiesa, įdėjau baby cukinijų, nes užaugo kieme, tai reikėjo jas išbandyt…
🙂