8241
Beatos virtuvė
Beatos vištienos gabalėliai su marsala ir grybais

Vištienos scalopini su grybais ir marsala

(1)

Iš esmės, labai labai paprastas patiekalas – vos keli ingredientai, o skonis ir rezultatas puikūs.

Print Friendly
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Reikės:
  • 4 vištienos krūtinėlių
  • 2 saujos džiovintų grybų (aš naudoju porcini, kas turi, naudoja dzūkiškus baravykus)
  • 1 stiklinės marsalos
  • 1 stiklinės karšto vandens
  • Česnako, miltų, druskos, pipirų, petražolių, aliejaus

 

Marsala – tai toks saldokas stiprus vynas. Man labai skanus, ypač jei ontherocks, labai skanu po nedaug… Dar ta marsala labai populiarus dalykas dėti į maistą. Su višta turbūt populiariausias, dar į desertus ir t. t. jo deda…

Aha, dar kitas dalykas, tai tie scalopini. Kitaip tariant, tai yra plonai supjaustyta mėsa. Čia naudojama vištos krūtinėlė ir ją reikia supjaustyti plonais sluoksniais… Delnu prispausti krūtinėlę ant lentelės ir pjauti pusės cm storio mėsos ruožą po delnu. Pavojingai skamba, bet iš tikrųjų – lengva 🙂

Iš esmės, labai labai paprastas patiekalas – vos keli ingredientai, o skonis ir rezultatas puikūs…

Kaip paruošti:

  1. Grybus užpilam karštu vandeniu ir paliekam mirkti.
  2. Vištieną supjaustom plonais scalopini, apvoliojam truputėlį miltuose ir apkepam keptuvėje su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. (Tai padaryti teks turbūt per pora kartų, nes pirmą kartą netilps visa vištiena keptuvėje.) Vištieną kepam tik kelias minutes ir išimam iš keptuvės.
  3. Į keptuvę dedam pora smulkintų česnako skiltelių, pusę minutės apkepam česnaką, kad tik pasklistų kvapas – jokiu būdu nesudeginti česnako, nes tada reikės jį mesti lauk, nes pridegintas česnakas – sugadintas česnakas…
  4. Tada prie česnako dedam jau išmirkusius ir susmulkintus grybus (vandenį, kuriame mirko grybai pasiliekam, tik nupilam atsargiai į kitą indą, kad ant dugno pasiliktų visas žvyras ir t. t., kur nuo grybų, nes – oho – kiek jo būna džiovintuose grybuose).
  5. Grybus apkepam porą minučių ir verčiam į keptuvę vištieną. Užpilam marsala ir leidžiam stipriai pakunkuliuoti, kad išgaruotų alkoholis, tada dar supilam visą arba pusę grybų skysčio ir paliekam ant mažos ugnies troškintis, kad skysčio nugaruotų bent pusę…

Tie miltai, kuriuose vištieną voliojom, padės skysčiui sutirštėti ir pasidarys toks skanus padažas… Ir viskas… Aš dar, tiesa, įdėjau baby cukinijų, nes užaugo kieme, tai reikėjo jas išbandyt…

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai

Palikite komentarą

26097
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.