8241
Beatos virtuvė

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų“ sūriu

(8)
Reikės:
  • Maltiniams:
  • 500 g vištienos filė faršo
  • 150 g cukinijų
  • 1 česnako skiltelės
  • 40 g „Šveicarų” sūrio
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • kelių šakelių krapų
  • aliejaus maltiniams kepti
  • 1 mėsainiui patiekti:
  • riekelės „Šveicarų“ sūrio
  • salotų lapų
  • 1 mėsainių bandelės
  • ½ marinuoto agurko
  • pomidoro
  • svogūno
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu. Švelnus, kiek salsvokas du mėnesius brandintas puskietis „Šveicarų“ sūris lengvai tirpsta kaitroje ir subtiliai papildo mėsainio skonių įvairovę.

Cukiniją nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame. Česnakus sutriname, o krapus smulkiai supjaustome. Sumaišome mėsą, tarkuotą sūrį, cukiniją, česnakus ir krapus, įberiame druskos, pipirų (jei kepsite ant griliaus, papildomai įdėkite šaukštą džiuvėsių ir kiaušinį). Labai gerai išmaišome. Faršą dedame į šaldytuvą ir laikome apie pusvalandį – taip bus lengviau formuoti maltinukus.

Atšaldytą faršą išimame, daliname vienodo dydžio gabaliukais, suformuojame maltinius. Įkaitiname keptuvę (arba paruošiame grilių), pilame truputį aliejaus ir kepame maltinius. Iškepusius maltinius dedame ant popierinių rankšluosčių kad susigertų riebalai. Renkame suvožtinį.

Bandeles perpjauname pusiau ir paskrudiname. Majonezą sumaišome su saldžiu paprikų padažu. Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustome plonais griežinėliais. Dar šiltą bandelę tepame padažu, dedame agurkų, salotų, padažo, maltinį, riekelę „Šveicarų“ sūrio, pomidorų, svogūnų ir užvožiame nupjauta viršūnėle.

Arba mėsainį konstruojame taip, kaip mums patinka – svarbu nepamiršti įdėti maltinio ir sūrio.

BV_Xmas15_1846

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Julija parašė:

    O su kuo darote, jei darote be bandelių? Kokios salotos šalia geriausiai tiktų? Apie kokį paprikų padažą kalbate?

  2. Natalija parašė:

    O koks bandeliu receptas? 🙂

  3. Ingrida parašė:

    Taip, mane irgi domina bandelių receptas!;)

  4. Paulinaq parašė:

    Bandeles pirkau, viskas pavyko tobulai, nuostabūs Jūsų receptai.

  5. Dalia parašė:

    Kiek vnt mėsainukų gaunasi iš nurodytų kiekių?

  6. Ramune parašė:

    Gal žinote Anglijoje, koks sūris būtų panašaus skonio į Šveicarų sūrio?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.