Spausdinti

Aš pvz. esu labai nuspėjama. Jei einu į restoraną europietišką ir jei yra meniu koks nors dalykas iš kepenų, nesvarbu – vištos, žąsies ar veršiuko – aš būtinai užsisakau. Aišku, dabar čia labai negražiai skamba, kai gyvūnus vardinu, taip kažkaip neskaniai, bet ką jau padarysi, jei valgom mėsą, tai nepabijokime pripažinti, iš kur ta mėsa atsiranda.

Taigi apie vištienos kepenų paštetą. Dalykas labai paprastas, bet itin skanus. Galima padaryti, kad jis visas būtų toks sumaltas ir tepamas kaip sviestas, bet pastarąjį kartą truputį pasiterliojau ir padariau, kad daržovės būtų matomos…

Ingredientai, tai praktiškai tokie patys, kaip ir visuose mano receptuose, ha ha ha 🙂

 

Vištienos kepenėlių paštetas

0
komentarai
17
Porcijos
8 asm.

Reikės:

Džiovintų grybų
Morkų
Saliero koto
Svogūno
Sviesto
Druskos, pipirų, čiobrelių
400 g vištienos kepenėlių
400 g riebokos kiaulienos (pvz. šoninė)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Atskirai iškepti kepenėles.

2

Tada gerai iščirškinti maltą kiaulieną.

3

Atskirai daržoves ištroškinti.

4

Paskui mėsytę sumalti ir sumaišyti su daržovėm…

5

Svogūną supjaustyti smulkiausiai įmanomai, pakepti ant sviesto.

6

Taip pat smulkiai supjaustyti salierą, porą morkų ir viską ant nedidelės ugnelės troškinti, kol suminkštės.

7

Grybus užpilti karštu vandeniu, kai suminkštės, supjaustyti ir dėti kartu prie daržovių troškintis.

8

Svieste pakepinti kepenėles, kartu dar galima svogūno įdėti (gali būt ir stambiai pjaustytas, paskui susismulkins). Kepenėlės pakankamai greitai iškepa, daugiausiai – 10 minučių… Tada dėjau šaukštą maždaug marigold daržovių sultinio miltelių ir įpyliau truputį vandens, kuriame mirko grybai. Ir viskas – kepenėles – iš keptuvės.

9

Dabar eilė kiaulienai. Maltą kiaulieną iškepti gerokai, ant stiprokos ugnies pačirškinti, kad ji truputį apskrustų gražiai, pasūdyti, įdėti pipirų, čiobrelių lapelių. Kai kiauliena iškeps, jau visas darbas beveik padarytas.

10

Dabar reikia sumalti kepenėles su mėsa smulkiai. Aš tai darau gerbiamam virtuviniam kombaine, nes mėsos malimo mašinėlė nesusmulkins visko, kaip kombainas. Šiaip dar malimui, jei labai sausa, gali reikėti įpilti grybų vandens šaukštą vieną kitą.

11

Dabar kepenėlių masę permaišyti su daržovėmis ir dėti į indelius arba vieną indą, kuriame paštetas stings. Tai tiek to mokslo…

Ingredientai
Alternatyva

Jei norisi greičiau, tai galima panašiai ir tik pvz. su rūkyta šonine. Daržoves pakepinti iki minkštumo keptuvėje ant sviesto ant mažutės ugnies, pridėti prieskonių. Kepenėles pakepinti kitoje keptuvėje, kad iškeptų gerai ant sviesto. Tada viską sudėti į vieną keptuvę, užpilti saldaus vyno truputį (aš marsalą naudoju), vynas tas truputį saldumo ir minkštumo visam reikalui duoda… Tada vėlgi – viską į kombainą, sumalam iki košelės, į formeles ir į šaldytuvą… Daržovių būna maždaug tiek pat, kiek ir kepenėlių…. O rūkyta šoninė, kuri riebesnė, visai puikiai tinka. Arba galima netgi su rūkytais lašinukais…

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nuostabus paštetas, dabar niekada jau nebepirksiu iš parduotuvės. O ir pašteto jose paštetu nepavadinsi kažkoks balzganas mišinukas keistos spalvos … nesuprasi, ko primalta ragų, nagų… odelių. O čia grynuolis toks, skanuolis .. o kvepia 🙂 Čiobreliai nuostabiai tinka, pakvimpa visas butas. Praeitą kartą badžiau paštetą gamintis be baravykų buvo skanu, nu bet ne taiiiip. Nors ir brangus dalykas, bet skonį priduoda pasakišką. Tik man dar to skystimuko liko.. ne visą supyliau.
    Reiks dabar atėjus grybų sezonui, nepatingėti ir prisirinkti baravykiukų žiemai pasidžiovinti, užsišaldyti.
    10 balų. Ačiū Tau. Šis buvo paskutinis receptas kurio dar nebuvau išbadžiusi iš Tavo knygos. 😉

  2. O man tai buvo pirmas receptas isbandytas is knygos, kuria gavau dovanu gimtadienio proga 😉 Pastetas DIEVISKAS. Daugiau nebeieskosiu pasteto receptu… ACIU!!

  3. Recepte akivaizdžiai trūksta nuoseklumo ir logiškos sekos. Be to, skaitant atrodo, tarsi skaitytum kažkokį prastą vertalą iš anglų kalbos – sakiniuose nelietuviška žodžių tvarka ir tt. Gėda, kad vos keletą metų pagyvenę užsienyje lietuviai taip pamiršta savo gimtąją kalbą!

  4. o man viskas aiškiau negu aišku, turbūt esu nenuosekli ir padrika :))) Svarbiausia paštetas geras gaunasi.

  5. Jey! Neturejau grybu ir saliero, tai pakeiciau juos petrazolemis ir lasinukais 😀 ir dar uzpyliau sultinio su zelatina sumaisyto su krapais ant virsaus! Negaliu sulaukti kada jau galima bus ragauti! Kiek laiko turi stingti?

  6. Tiems Del kepeneliu recepto..Jei jums nepatinka tai ir neskaitykit.Juk kartais vienas kitas angliskas zodis ir suteikia sarmo.Kokie lietuviai vis del to nuobodus bambekliai!

  7. Tai ir gerai kad padrika! Viskas taip kaip daro paprasti zmoneS. Siandien bandysiu si recepta 🙂 eau darius su spanguolemis-pirstus apsilaizem:)

  8. Kažkaip maga viską pagal savo suvokimą išversti į suprantamą žmonių kalbą.
    Dėl svogūno apskritai neaišku, kam jį dusyk kepti smulkiai ir stambiai supjaustytą? Aš kažkada gaminau pagal šį receptą, tai gavosi per saldu nuo morkų ir kepto svogūno. Truputį gelbėjo pipirai.
    Taigi, vertimas:

    1. Smulkiai supjaustyti svogūną (atidėti atskirai).
    2. Smulkiai supjaustyti salierą, porą morkų.
    3. Grybus užpilti karštu vandeniu, kai suminkštės, supjaustyti.
    4. Supjaustytą salierą, grybus, morkas ant nedidelės ugnelės atskiroje keptuvėje troškinti, kol suminkštės.
    ……Pastaba: daržovių turi būti tiek, kiek kepenėlių.
    5. Svieste pakepinti kepenėles su svogūnu. Kepti daugiausiai – 10 minučių… Tada dėti maždaug šaukštą marigold daržovių sultinio miltelių ir įpilti truputį vandens, kuriame mirko grybai.
    6. Maltą kiaulieną iškepti gerokai, ant stiprokos ugnies pačirškinti, kad ji truputį apskrustų. Pasūdyti, įdėti pipirų, čiobrelių lapelių.
    ……(Optional) Vietoje maltos mėsos tinka pakepinta šalto rūkymo šoninė.
    7. Sumalti kepenėles su mėsa smulkiai.
    ……(Optional) Malimui, jei labai sausa, gali reikėti įpilti grybų vandens.
    8. Dabar kepenėlių (ir mėsos) masę permaišyti su daržovėmis ir dėti į indelius arba vieną indą, kuriame paštetas stings.

    Pastabos:
    Galima viską sumaišius dar pakepti vienoje keptuvėje užpilant saldaus vyno or whatever.

  9. o dangau! taip skanu! pirmą kartą gyvenime dariau kepenų paštetą. Niekada daugiau ‘pirktinio varianto’….. ačiū, Beata!

  10. Pasigaminau, tik be grybų (nes nemėgstu) ir dar pistacijų ir graikinių riešutų įkomponavau. Praktiškai viską sukapojom kitą dieną 🙂 o kiek laiko galima jį laikyti šaldytuve?

Rašyti komentarą