8241
Beatos virtuvė

Vištienos ir omleto dubenėlis „Oyakodon

(0)
Reikės:
  • 150 ml vandens
  • Pusė šaukšto rudojo cukraus
  • Pusė šaukštelio daši sultinio miltelių arba rudadumblių ir džiovinto dryžuotojo tuno (dar žinomi kaip "Kombu" ir "Bonito flakes")
  • 1,5 šaukšto sojų padažo
  • 1,5 šaukšto mirino
  • Pusė svogūno (dar tnka naudoti kopūstus, šitakius)
  • 200 g vištų šlaunelių mėsos
  • 3 kiaušiniai
  • Patiekimui:
  • Žaliųjų žirnelių, špinatų ar kitų sezoninių daržovių
  • Jūrų dumblių lapų
  • Virtų ryžių
  • Džiovintų tunų drožlių "Bonito flakes"

Yuko Yamasaki, nuostabiai draugiška, kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus žmona, mano laidoje parodė, kaip gamina labai japonų mėgstamą vištienos, kiaušinio ir ryžių patiekalą „Oyakodon“. O šio patiekalo pavadinimas labai gražus, iš japonų kalbos išvertus jis reiškia – „tėvai ir vaikai“.

  1. Pirmiausia paruošiame dašį. Į 150 ml šalto vandens beriame dašio miltelius (arba naudojame iš jūržolių ir tuno drožlių jau pagamintą sultinį) ir užverdame.
  2.  Į sultinį beriame cukraus, pilame sojų padažo ir mirino, sudedame pusžiedžiais supjaustyto svogūno ir užverdame.
  3. Svogūnams trumpai pavirus, į padažą sudedame nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Puodą uždengiame ir verdame apie 3 minutes, kol vištiena išvirs.
  4. Atskirame dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinius, kad trynys vos susimaišytų su baltymu. Kiaušinius plona srovele per kelis kartus supilame į verdantį puodą. Puodą vėl uždengiame, kad kiaušinis išvirtų ir taptų purus.
  5. Patiekiame su virtais ryžiais, sezoninėmis daržovėmis ir džiovintų tunų drožlėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.