Spausdinti

Yuko Yamasaki, nuostabiai draugiška, kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus žmona, mano laidoje parodė, kaip gamina labai japonų mėgstamą vištienos, kiaušinio ir ryžių patiekalą „Oyakodon“. O šio patiekalo pavadinimas labai gražus, iš japonų kalbos išvertus jis reiškia – „tėvai ir vaikai“.

Vištienos ir omleto dubenėlis „Oyakodon

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Reikės:

150 ml vandens
Pusė šaukšto rudojo cukraus
Pusė šaukštelio daši sultinio miltelių arba rudadumblių ir džiovinto dryžuotojo tuno (dar žinomi kaip "Kombu" ir "Bonito flakes")
1,5 šaukšto sojų padažo
1,5 šaukšto mirino
Pusė svogūno (dar tnka naudoti kopūstus, šitakius)
200 g vištų šlaunelių mėsos
3 kiaušiniai

Patiekimui:

Žaliųjų žirnelių, špinatų ar kitų sezoninių daržovių
Jūrų dumblių lapų
Virtų ryžių
Džiovintų tunų drožlių "Bonito flakes"
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia paruošiame dašį. Į 150 ml šalto vandens beriame dašio miltelius (arba naudojame iš jūržolių ir tuno drožlių jau pagamintą sultinį) ir užverdame.

2

 Į sultinį beriame cukraus, pilame sojų padažo ir mirino, sudedame pusžiedžiais supjaustyto svogūno ir užverdame.

3

Svogūnams trumpai pavirus, į padažą sudedame nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Puodą uždengiame ir verdame apie 3 minutes, kol vištiena išvirs.

Reklama
41011
4

Atskirame dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinius, kad trynys vos susimaišytų su baltymu. Kiaušinius plona srovele per kelis kartus supilame į verdantį puodą. Puodą vėl uždengiame, kad kiaušinis išvirtų ir taptų purus.

5

Patiekiame su virtais ryžiais, sezoninėmis daržovėmis ir džiovintų tunų drožlėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą