8241
Beatos virtuvė

Vištienos ir kumpio troškinys su morkomis ir obuoliais

(0)
Porcijos: 3-4
Reikės:
  • 1 mažo poro
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 100 g šaltai rūkyto kumpio
  • 2 morkų
  • 2 obuolių
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 100 ml 12 proc. riebumo grietinėlės (galite rinktis ir riebesnę)
  • 200 ml daržovių ar vištienos sultinio
  • 0,5 citrinos sulčių
  • druskos, pipirų

Fantastiškas, nerealus ir mylimiausias. Didžiausias privalumas tas, kad pagaminsite per 30 minučių. Ciberžolė troškiniui suteikia malonaus aromato ir nudažo šilta geltona spalva, bet jei šio prieskonio nemėgstate, patiekalas nepražus ir be jo.

Verdame troškinį: porą ir vištieną supjaustome pageidaujamo dydžio gabalėliais, kumpį – mažais kvadratėliais. Į keptuvę supilame aliejų, suberiame poro ir mėsos gabalėlius, lengvai kepiname.

Nuskutame morkas, nulupame obuolius, viską susmulkiname kubeliais ir suverčiame į keptuvę. Įberiame ciberžolės, pipirų, pasūdome ir viską užpilame sultiniu. Paliekame troškintis 15 minučių.

Kol keptuvės turinys kunkuliuoja, stambesniais kubeliais supjaustome cukiniją (nepervirkite cukinijų, jos turi išlikti žalios ir traškios). Troškiniui esant beveik paruoštam, suberiame cukinijos kubelius, pašildome juos 5 minutes, tada supilame citrinos sultis ir grietinėlę, dar kelias minutes pašildome.

Idėjos:

  • Jei įpilsite daugiau sultinio ar vandens, išeis gardi geltona ir soti sriuba su daržovėmis.
  • Grietinėlę galite pakeisti kokosų pienu. Pridėkite dar šaukštą kario, maltos aitriosios paprikos ir gausite fantastišką, greitai pagaminamą vištienos karį.
  • Pridėkite šaukštą grūdėtųjų ar kitokių garstyčių, tik šiuo atveju nereikia citrinų sulčių.

Receptas iš „Mamų knyga“.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4.06 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.