Spausdinti

Perloto gal ir nebe naujiena, bet kas rudenį tarsi naujai atrandu, koks jis šildantis patiekalas. Ne paslaptis, mums, lietuviams perlinės kruopos yra artimos širdžiai ir skrandžiui. Pusryčiams košė arba sotūs pietūs troškiniu pasivertę. Žinoma, jei darome perloto, tai jau kaip ir prie risotto, – reikės pastovėti. Na, bet tikrai verta. Šeima ar draugai apsidžiaugs ir pagirs.

Jei esate jau kartą darę risotto ar perloto, tai viskas bus aišku. Jei nedarėte, taip pat bus aišku, tik gal pirmąsyk viską darykite įdėmiau.

 

 

Vištienos ir grybų perloto

0
komentarai
12
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

po 1 šaukštą sviesto ir alyvuogių aliejaus
2 didelių laiškinių svogūnų
1 česnako skiltelės
400 g vištienos kulšelių mėsos arba filė
300 g perlinių kruopų
250 ml baltojo vyno
100 g rudųjų pievagrybių
1 saujelės čiobrelio lapelių
1 litro vištienos sultinio ar vandens
3 šaukštų kietojo (tarkuoto) sūrio
laiškinių česnakų lapų papuošimui
saujelės saulėje džiovintų pomidorų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pradėsime įkaitindami keptuvėje aliejų bei sviestą kartu. Smulkiai supjaustome laiškinį svogūną bei česnaką ir kai tik aliejus įkaitęs, suberiame juos, pabarstome druska bei pipirais. Kepame apie 5 minutes.

2

Per tą laiką supjaustome vištienos filė, o jei naudojame kulšelių mėsą, ją taip pat šiek tiek pasmulkiname. Paukštiena keliauja į keptuvę ir kepa ten 2 minutes.

3

Grybus nuplauname, didesnius perpjauname pusiau.

4

Suberiame perlines kruopas ir pakepiname apie minutę. Supilame vyną ir maišome tol, kol išgaruos skystis.

5

Į kompaniją atkeliauja grybai bei čiobrelis, dar supilame apie 3/4 sultinio ar vandens. Ir vis pildami bei maišydami, gardųjį perloto troškiname apie 40 minučių ant lėtos ugnies.

6

Kai perloto jau beveik baigtas, jis dar turi būti kiek drėgnas, o perlinės kruopos jau minkštokos, bet ne per daug minkštos.  Tada sudedame saulėje džiovintus pomidorus – priklausomai nuo valgytojų kiekio, t.y. kad bent po vieną pomidoro puselę gautų valgytojas. Kai taip jau yra, nukeliame nuo ugnies, įmaišome kietąjį sūrį (tarkuotą ar supjaustytą plonomis riekelėmis). Pabarstome laiškiniais česnakais ir gardžiuojamės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Perlinės kruopos kepinamos ne virtos? Nes paprastai su jomis kažka gamindama jas užmerkiu ir palaikau. O kaip čia?

  2. O ar gali valgyti vaikai, matinanti Mama, jei naudotas vynas? Ar ten visas alkoholis išgaruoja? Dėkui 🙂

  3. Perlines kruopas suberti į ta pačią keptuvę kur jau vištienos filė ir kiti ingredientai kepė? Ir toje pačioje keptuvėje troškinti ar taip suprantu? 🙂 Dėkoju.

Rašyti komentarą