8241
Beatos virtuvė

Vištienos ir grybų perloto

(10)
Reikės:
  • po 1 šaukštą sviesto ir alyvuogių aliejaus
  • 2 didelių laiškinių svogūnų
  • 1 česnako skiltelės
  • 400 g vištienos kulšelių mėsos arba filė
  • 300 g perlinių kruopų
  • 250 ml baltojo vyno
  • rudųjų pievagrybių
  • 1 saujelės čiobrelio lapelių
  • 1 litro vištienos sultinio ar vandens
  • 3 šaukštų kietojo (tarkuoto) sūrio
  • laiškinių česnakų lapų papuošimui
  • saujelės saulėje džiovintų pomidorų
  • druskos, pipirų

Perloto gal ir nebe naujiena, bet kas rudenį tarsi naujai atrandu, koks jis šildantis patiekalas. Ne paslaptis, mums, lietuviams perlinės kruopos yra artimos širdžiai ir skrandžiui. Pusryčiams košė arba sotūs pietūs troškiniu pasivertę. Žinoma, jei darome perloto, tai jau kaip ir prie risotto, – reikės pastovėti. Na, bet tikrai verta. Šeima ar draugai apsidžiaugs ir pagirs.

Jei esate jau kartą darę risotto ar perloto, tai viskas bus aišku. Jei nedarėte, taip pat bus aišku, tik gal pirmąsyk viską darykite įdėmiau. Pradėsime įkaitindami keptuvėje aliejų bei sviestą kartu. Smulkiai supjaustome laiškinį svogūną bei česnaką ir kai tik aliejus įkaitęs, suberiame juos, pabarstome druska bei pipirais. Kepame apie 5 minutes. Per tą laiką supjaustome vištienos filė, o jei naudojame kulšelių mėsą, ją taip pat šiek tiek pasmulkiname. Paukštiena keliauja į keptuvę ir kepa ten 2 minutes. Grybus nuplauname, didesnius perpjauname pusiau.

Suberiame perlines kruopas ir pakepiname apie minutę. Supilame vyną ir maišome tol, kol išgaruos skystis. Į kompaniją atkeliauja grybai bei čiobrelis, dar supilame apie 3/4 sultinio ar vandens. Ir vis pildami bei maišydami, gardųjį perloto troškiname apie 40 minučių ant lėtos ugnies. Kai perloto jau beveik baigtas, jis dar turi būti kiek drėgnas, o perlinės kruopos jau minkštokos, bet ne per daug minkštos.  Tada sudedame saulėje džiovintus pomidorus – priklausomai nuo valgytojų kiekio, t.y. kad bent po vieną pomidoro puselę gautų valgytojas. Kai taip jau yra, nukeliame nuo ugnies, įmaišome kietąjį sūrį (tarkuotą ar supjaustytą plonomis riekelėmis). Pabarstome laiškiniais česnakais ir gardžiuojamės.

perloto

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Sandra parašė:

    Perlinės kruopos kepinamos ne virtos? Nes paprastai su jomis kažka gamindama jas užmerkiu ir palaikau. O kaip čia?

    • Beata Nicholson parašė:

      Sandra, čia toks pats gaminimo principas, kaip ir su rizotu – kruopų iš anksto nereikia mirkyti ar virti. Skanaus!

      • Sandra parašė:

        Bandysiu jau šiandien, nes patiekalai su grikiais, perlinėmis kruopomis patys mėgstamiausi 🙂 Dažnai gaminu rizoto, tik dabar negaliu vartoti ryžių, tad galvojau kuo čia juos galėčiau pakeisti…ir čia BUM receptukas 🙂 Ačiū 🙂

  2. Edita parašė:

    O ar gali valgyti vaikai, matinanti Mama, jei naudotas vynas? Ar ten visas alkoholis išgaruoja? Dėkui 🙂

  3. Donata parašė:

    O ka daryt su sauleje dziovintais pomidorais?=)

  4. Daiva parašė:

    Perlines kruopas suberti į ta pačią keptuvę kur jau vištienos filė ir kiti ingredientai kepė? Ir toje pačioje keptuvėje troškinti ar taip suprantu? 🙂 Dėkoju.

  5. Ilona parašė:

    Nuostabus receptas, niekad nemaniau, kad man taip patiks perlines kruopos 🙂 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.