8241
Beatos virtuvė

Vištienos ir daržovių kesadilijos

(6)
Reikės:
  • 2 tortilijų
  • 3 šaukštų kreminio 
sūrelio ar kreminės 
varškės 

  • 1 saujos laiškinių 
svogūnų 

  • kelių brokolio šakelių 

  • 0,25 raudonos 
paprikos
  • 2 šaukštų konservuotų kukurūzų
  • 150–200 g paukštienos filė
  • šiek tiek mocarelos ar fetos arba fermentinio sūrio

  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus kepti

Sotus, beveik sumuštinis, atkeliavęs iš Meksikos, bet kitoks. Tinka patupdyti vištieną ar kalakutieną, bet niekas nenukentės, jei čia įsikurs ir vakarykštis kotletas. Galite dar įdėti pupelių, jei patinka vaikams. Arba netgi sumaniai paslėpti avokadą. Puikiai išsikepsite paprastoje arba sumuštinių keptuvėje. Bus sveikiau ir naudingiau mažųjų organizmams, jei rinksitės viso grūdo tortiliją, o skaniausia – su kukurūzų tortilija. Kepkime:

Mėsą supjaustome kubeliais ir suberiame į keptuvę su šla- keliu įkaitinto aliejaus. Pasūdome, pagardiname pipirais ir pakepiname, kol švelniai apskrus. Susmulkiname brokolius, papriką ir svogūnų laiškus.  Vieną tortilijos pusę patepame sūreliu.

Įkaitiname didesnę keptuvę, kurioje tilps tortilija. Dedame sūreliu pateptą tortiliją į keptuvę, užberiame daržovių, mė- sos, kukurūzų, užtarkuojame ar patrupiname sūrio ir viską užklojame kita tortilija. Švelniai paspaudžiame delnu.

Sumažiname kaitrą, kad per greitai neapskrustų. Vienai pusei apkepus tortiliją apverčiame: tiesiog perkeliame ją ant lėkštės, iš viršaus pridėję kitą lėkštę tortiliją perdedame į antrąją lėkštę (bus apversta), tada atsargiai grąžiname atgal į keptuvę. Pakepiname, kol švelniai paskrus.  Iškepusią tortiliją paliekame šiek tiek atvėsti ir supjaustome į keturias dalis.

Beatos virtuve_vistienos ir darzoviu kesadilija

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Julija parašė:

    Ačiū už idėją! Bandysim 🙂

  2. Ieva parašė:

    Sveiki, norėjau pasiterauti, ar brokoliai, paprikos ir svogūnų laiškai nėra apkepami prieš dedant ant tortilijos? Brokoliai nebus per žali/kieti?

  3. vaida parašė:

    Mano šeimyna šį eksperimentinį gaminį įvertino 10 balų.

  4. Milda parašė:

    Labai skanu, tik aš sulenkiu ir kepu orkaitėje pervėrusi dantų krapštuku. O įdarą iš viso galima interpretuoti kaip norisi. Mūsų šeima užskaito + 🙂

  5. jovita parašė:

    sveiki, man kilo toksai klausimelis kaip atrodo ta kremines varskes? tai cia paprasta varske kur pakeliuose ar kazkokiatai spec varske, aciu uz atsalima.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.