Spausdinti

Štai dar vienas pasiūlymas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiniam Velykų stalui – švelnus jaukus Prancūzijos įkvėptas vištienos blauzdelių troškinys grietinėlės ir MAGGI ekologiško sultinio padaže. Patiekiamas su žaliųjų žirnelių koše, pagardinta paskrudinta šonine. Patikėkit – tirpsta burnoje toks derinys. O ir nepavykti negali. Pagrindinis ingredientas čia yra grietinėlės, baltojo vyno ir ekologiško MAGGI vištienos sultinio padažas, kuriame lėtai burbuliuodamos orkaitėje pasitroškins prieš tai gerai keptuvėje paskrudintos vištienos blauzdelės. Šitas padažas toks geras, kad jei jo liks, norėsit į jį merkti duoną ir valgyt jį toliau. Šventinei vištienai į kompaniją atskubės žalieji žirneliai paskaninti šoninės kubeliais ir išvirti MAGGI ekologiškame sultinyje. Man tai šie MAGGI sultiniai viską paskanina – ir košę, ir troškinį, ir sriubą, kai tik jaučiu, kad reikia pagalbos viską sujungiant į skanią visumą, naudoju geros sudėties ir skonio ekologišką MAGGI sultinį. Todėl visada papildau MAGGI sultinio atsargas virtuvėje. Šiam receptui jis taip pat nuostabiai tinka.

 

 

Vištiena Velykų stalui arba Vištienos blauzdelių troškinys įkvėptas Prancūzijos

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Vištienai:

800 g vištienos blauzdelių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
1 poras
3 česnakų skiltelės
500 ml ekologiško Maggi vištienos sultinio
100 ml baltojo vyno
1 šaukštas garstyčių
150 ml grietinėlės

Žalieji žirneliai su šonine:

200 g rūkytos šoninės
1 svogūnas
1 cukinija
800 g žaliųjų žirnelių
500 ml ekologiško Maggi vištienos sultinio
1-2 šaukšteliai citrinos sulčių
Saujelė šviežių mėtų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vištienos blauzdeles barstome druska ir juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę apkepti. Vis pavartydami kepame, kol blauzdelės dailiai apskrus iš visų pusių. Perkeliame mėsą orkaitėje skirtą kepti indą ir trumpam atidedame.

2

Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Švelniai apkepame pusžiedžiais supjaustytą porą ir česnakus. Kai daržovės suminkštėja, supilame vyną ir leidžiame jam paburbuliuoti, kad alkoholis nugaruotų.

3

Po minutės kitos pilame paruoštą MAGGI ekologišką vištienos sultinį (1 kubelį sultinio užpilame 500 ml karšto vandens), įdedame dosnų šaukštą garstyčių ir viską išmaišome. Galiausiai supilame grietinėlę, beriame dar gerą žiupsnį juodųjų pipirų ir viskas – nuimame nuo kaitros.

4

Padažą supilame ant vištienos blauzdelių ir šauname viską kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 40-45 minutes.

5

Kol vištiena kepa gaminame žirnelius. Įkaitiname storadugnį puodą ir jame apkepame kubeliais supjaustytą šoninę, kol ši paleis riebalus ir ims skrusti. Tada sudedame smulkiai pjaustytą svogūnėlį ir vis maišydami pakepame 3 minutes.

6

Toliau puodan keliauja kubeliais supjaustyta cukinija – ją taip pat vis pamaišydami kepame apie 5 minutes. Galiausiai suberiame į puodą žirnelius ir užpilame paruoštu ekologišku MAGGI vištienos sultiniu. Padidiname kaitrą ir leidžiame viskam paburbuliuoti 5-10 minučių.

7

Žirneliams beverdant dalį jų galima pagrūsti dideliu šaukštu ar bulvių grūstuve. Pabaigoje pagardiname šlakeliu citrinos sulčių ir šviežiomis mėtomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą