8241
Beatos virtuvė

Vištiena su riešutais, brokoliais ir cukruotu imbieru

(7)

Šis patiekalas labai tinka į greitos vakarienės kategoriją. Vaikams tinka, tėvams tinka. Ir svarbiausia - GREITAI. Štai, prašom, koks puikus tas „maišyk ir kepk“ metodas. Ir visai ne kaip skaldyk ir valdyk, bet panašiai – išskaidai po mažai ir greitai suvaldai. Paragaukite būtinai.

Reikės:
  • 400g vištienos krūtinėlės,
  • 1 morkos,
  • 1 nedidelio brokolio,
  • 1-2 šaukštų kokoso aliejaus,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 šaukšto hoisin (sojų ir sezamo) padažo (galima keisti į sojos arba saldų čili padažą),
  • 1-2 šaukštų sojos padažo,
  • pusės citrinos sulčių,
  • 3 gabaliukų cukruoto imbiero,
  • 1-2 šaukštų apelsinų sulčių,
  • 1-2 šlakelių „Ume plum seasoning“ (čia toks raugintų sūdytų slyvų skystis ir rūgštus ir sūrus vienu metu, pirkti būna sveiko maisto parduotuvėse, jei nėra, keisktie tiesiog sojos padažu ir citrina),
  • saujos riešutų,
  • šlakelio kepintų sezamų aliejaus.

Pirmiausia vištiena:  supjaustome krūtinėlę mažais gabaliukais. Pašlakstome sojos padažu, pusės citrinos sultimis, druska ir baltaisiais pipirais.

Į keptuvę pilame kokoso aliejų (galima naudoti ir kitokį), tada dedame vištieną ir penkias minutes maišydami pakepam. Išimame iš keptuvės, dabar – daržovių laikas!

Morkas ir brokolius stambiai supjaustytus dedame į keptuvę. Ten pat įmetame ir riešutų saują, dar truputį kokosų aliejaus, jei atrodo, kad trūksta. Ir šalia dedame česnako skiltelę susmulkintą (galima dvi) ir susmulkintą cukruotą imbierą. Viską kepame ne ilgiau kaip 4 minutes.

Tada sudedame atgal  į keptuvę mėsą ir kepame dar dvi minutės. Pabaigai įpilame šaukštą „Hoisin“, šaukštą sojos, kepintų sezamų aliejaus, nuostabiam kvapui. Dar įpilam likusios citrinos sulčių ir pusės apelsino sulčių. Pamaišome.

FullSizeRender_1

Na, štai ir viskas! Prašom! Aš tai dar čili aliejaus, ar tiesiog – aitriųjų paprikų tokios tyrelės iš Kalabrijos turiu, bet čia jau tik sau, o ne į bendrą keptuvę.

visitenos krutinele, Beatos virtuve, stor fry, greita vakariene

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    O riešutai kokie – žemės?

  2. Goda parašė:

    Miela Beata, kuo būtų galima keisti brokolius? 🙂

  3. Rasuolis parašė:

    Pirmą kartą nusipirkau Hoi Sin padažo, dar nieko nepagaminau, bet atidarius jau varva seilė:D

  4. Milda parašė:

    Tik ka papietavom! Skanumas neispasakytas! Tik as dejau daug daug darzoviu, ir siek tiek mesytes. Das pridejau bambuko daigu ir pievagrybiu. Aciu- greita skanu ir sveika! Vyra liko suzavetas mano-(Tavo) gabumais! 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.