8241
Beatos virtuvė

Vištiena riešutų padaže su rytietiškom kopūstų salotom (ala satay)

(29)
Reikės:
  • Vištienai:
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 60 g (poros saujų) sūdytų žemės riešutų
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų kondensuoto pieno
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 čili pipiro
  • 1 arbatinio šaukštelis ciberžolės miltelių
  • medinių pagaliukų-iešmelių
  • Salotoms :
  • pusės galvos pekino kopūsto
  • pusės galvos raudonojo kopūsto
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • saujelės šviežių špinatų
  • ryšulėlio laiškinių svogūnų
  • žemės riešutų pabarstymui
  • sezamų sėklų
  • Salotų padažui :
  • ryšulėlio šviežių bazilikų, kalendrų, ir mėtos lapelių
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • 1 čili pipiro
  • 1 nedidelio laimo sulčių
  • 2 šaukštų skrudintų sezamo sėklų aliejaus
  • saujos sūdytų žemės riešutų

Pasiruoškime marinatą vištienai:

1. Į virtuvinį kombainą ar kavamalę suberkite sūdytus žemės riešutus ir juos susmulkinkite (vietoje jų galite naudoti ir žemės riešutų sviestą – prireiks kelių šaukštų).

2. Į sumaltus riešutus įdėkite kelis šaukštus kondensuoto pieno, kad suteiktų marinatui saldaus prieskonio, arbatinį šaukštelį ciberžolės, įspauskite 2 skilteles česnako, įpilkite keletą šaukštų sojos padažo, o aštriam akcentui – ir čili pipirą. Viską vėl susmulkinkite kombainu. Marinatas paruoštas.

Vištienos krūtinelę perpjaukite per pusę ir įstrižai supjaustykite panašaus dydžio juostelėmis.

1. Vištienos gabaliukus sudėkite į dubenį ir užpilkite juos paruoštu marinatu. Jei padažas atrodo per tirštas, pašlakstykite sojų padažu. Mėsą paspausdami sumaišykite pirštais, kad marinatas geriau įsigertų. Leiskite vištienai pasimarinuoti bent keletą valandų, o geriausia – per naktį.

2. Vištienos gabalėlius suverkite ant medinių iešmėlių, juos sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių. Geriausia naudoti griliaus režimą.

 

Kol vištiena kepa, pagaminkite salotas:

  1. Nuskustas morkas sutarkuokite ar supjaustę šiaudeliais, suberkite į dubenį.
  2. Peiliu ar specialia pjaustykle sukapokite pusę galvos pekino kopūsto bei pusę galvos raudonojo kopūsto ir suberkite į salotoms paruoštą dubenį. Dubenyje susmulkintą kopūstą šiek tiek sumaigykite pirštais. Į dubenį sudėkite ir šviežius špinatus. Galite juos suplėšyti norimo dydžio gabalėliais.
  3. Salotų užpilui peiliu susmulkinkite ryšulėlį prieskoninių žolelių: šviežių bazilikų, laiškinių svogūnų, kalendras ir mėtas.
  4. Į užpilo dubenėlį išspauskite vieno laimo sultis, įpilkite keletą šaukštų sojų padažo ir skrudintų sezamo sėklų aliejaus bei sudėkite smulkiai supjaustytą čili pipirą. Padažą gerai išmaišykite.
  5. Salotas dar pagardinkite kapotais, kepintais sūdytais žemės riešutais – tiesiog pabarstykite jais dubenyje supjaustytas daržoves, dosniai apipilkite paruoštu padažu ir viską gerai išmaišykite.

 

Patiekite vištienos iešmelius su paruoštomis salotomis. Skanaus!

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (29)
Komentarai
  1. Emi parašė:

    Kuo galima butu pakeisti kondensuota piena?

  2. butinai pasigaminsiu parašė:

    Labai skaniai atrodo, butinai pabandysiu pasigaminti. Tik norejau paklausti, kuom butu galima pakeisti kondencuota piena? Ir kaip supratau vistiena kepti orkaiteje griliaus rezimu, tai vadinasi galima kept itiesiog griliuje?

  3. Indrė parašė:

    Norėjau pasiteirauti, ar skrudintų sezamų sėklų aliejus ir sezamų aliejus yra vienas ir tas pats? Ar tai du skirtingi aliejai? Pirkti mačiau tik sezamų aliejaus..

    • Beata Nicholson parašė:

      tai du skirtingi aliejai, skrudintu sezamu turi toki labai specifini gardu kvapa….nes sezamai pakepinti prie spaudziant alieju….ieskokite tikrai rasite, jis paprastai buna prie rytietishku ingridientu

      • Nina parašė:

        Skrudintų sezamų aliejaus radau Vilniuje, Marks&Spencer parduotuvėje, 12.99 Lt. Labai gardžiai kvepia!

  4. Milda parašė:

    Vištienos dar neišbandžiau, bet salotas labai knietėjo pasigamint… ištiesų nepaprastai skanios gavosi! Ir riešutai puikiai tinka, ir čili pipiriukas ugnelės duoda! Super super! Labai ačiū už receptą!

  5. Ernestas parašė:

    Vakar pabandziau pasidaryti si recepciuka 🙂 gavosi labai skanu, bet tas marinatas man siek tiek tirstokas ir labai kipnus gavosi, gal galeciau sulaukti kokiu pasiulymu kaip ji padaryti skystesni?

  6. AS parašė:

    o kur galima nusipirkti medinių iešmelių?

    • Eiwut parašė:

      bet kurioje parduotuveje tikrai rasite:)

      Aciu uz puikia ideja vakariene:)
      labai skaniai ir sociai seimyna pavalge:)

  7. Raimonda parašė:

    Ar gerai pakeisti kondensuot1 piena medumi?

  8. Skanu parašė:

    Vakar dariau si patiekala, tai labai skaniai gavosi 🙂 Aciu Beata uz puiku recepta 🙂

  9. Jelena parašė:

    Beata ačiū labai už šį puiku receptą,vyro gimtadienis praejo pikiai,neliko nei vieno galabliuko,nors galvojau kad gal nepatiks ;)Visi būvo suzavėti puikiu ir nekasdienisku skoniu 🙂

  10. Skaiste parašė:

    Sveiki,kuom galeciau pakeisti skrudintu sezamu alieju? niekur jo nerandu..

  11. Dėl iešmelių parašė:

    Sveiki,
    ar būtina vištieną perverti iešmeliais?

  12. klausimas parašė:

    O kaip zinot, kad vistiena puikiai iskepusi? kaip neperkept?

  13. Goda parašė:

    Beata, ačiū už puikų receptą! Labai visiems patiko.. Kadangi musų šeima aštrių patiekalų megėjai šitas patiekalas mums begalo patiko!

  14. Kristina parašė:

    Laba diena ,
    Man visada gaunasi labai sausa vistiena . Ka daryti kad ji man taip neisdziutu?

  15. Jurga parašė:

    Miela Beata, jeigu neturiu orkaiteje griliaus rezimo, kiek tada reiketu kepti mesyte?

  16. Migle parašė:

    nerealus patiekalas, tik padazas klampokas, bandysiu kita karta maziau riesutu, skystesni daryti nes veliasi labai, bet skonis tiek mesos tiek salotu 10 balu 🙂

  17. Jurgita parašė:

    Puikus puikiausias receptas. Gaminau prieš kelias savaites , o kai pagalvoju, dar vis skonį jaučiu…Skaniausi patiekalai gaunasi iš paprastų dalykų…

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.