8241
Beatos virtuvė

Vištiena įdarytos kriauklės daržovių padaže

(7)

Mums labai patinka improvizuojant gimstantys patiekalai. O improvizuoti tenka tada, kai reikia sunaudoti šaldytuvo likučius ir tenka susilaikyti nuo dažno bėgiojimo į parduotuvę. Šis makaronų patiekalas būtent toks. Keptos vištienos likutis, kelios daržovės, konservai ir štai skaniausias patiekalas šeimai.

Reikės:
  • 300 g keptos vištienos
  • 150 g virtų lęšių
  • 500 ml pomidorų tyrės (arba skardinės konservuotų smulkintų pomidorų ir pusės stiklinės vandens)
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • kelių skiltelių česnako
  • gabalo moliūgo arba nedidelės cukinijos
  • makaronų kriauklių „La Molisana“
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių ir čiobrelių
  • tarkuoto sūrio
  • druskos, pipirų
  • žiupsnio cukraus
  • aliejaus

Stambios „La Molisana“ kriauklės čia pasitarnauja kaip kokia drobė kūrybai: gali prisigalvoti įvairiausių įdarų ir padažų. Apskritai man patinka iki pirštų galiukų itališkų „La Molisana“ makaronų įvairovė ir kokybė. Šiems makaronams gaminti naudojami tik Italijoje auginti grūdai, o iš jų gaminami miltai turi labai daug baltymų – nuo to tiesiogiai priklauso makaronų kokybė.

Ar žinojote, kad makaronai dera su ankštinėmis daržovėmis? Jos ilgiau virškinamos, todėl ilgiau teikia sotumo jausmą, o angliavandeniai padeda iš ankštinių daržovių pasisavinti naudingus mikroelementus. Tad jei niekada nebandėte makaronų su lęšiais – pamėginkite.

Gaminame:

  1. Pasiruošiame padažą. Česnaką susmulkiname, morkas smulkiai sutarkuojame. Moliūgus arba cukiniją sutarkuojame stambesne tarka. Į keptuvę pilame aliejaus, beriame česnaką ir pakepame, kol paskleis aromatą. Tuomet į keptuvę krečiame daržovių tarkius ir dar šiek tiek pakepame. Suverčiame pomidorų tyrę ar konservuotus pomidorus, beriame druskos, pipirų ir žiupsnį cukraus. Leidžiame pasitroškinti apie 15 min., kad daržovės suminkštėtų. Jei padažas labai tirštėja, kliūstelime šiek tiek vandens ar sultinio.
  2. Įdarui susmulkiname svogūną ir pakepame jį su šlakeliu aliejaus. Kai svogūnai tampa skaidrūs, į keptuvę suberiame mažais kubeliais supjaustytą morką ir dar pakepame. Tuomet sudedame susmulkintą keptą vištieną ir virtus lęšius. Įberiame džiovintų raudonėlių ir čiobrelių, kelias minutes maišydami pakepame.
  3. Į didelį puodą sudedame pusę pakuotės makaronų kriauklių „La Molisana“. Užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir palaikome apie 5 min., kad makaronai suminkštėtų, bet išlaikytų formą.
  4. Į kepimo indą supilame padažą. Kriaukles nukošiame ir prikemšame įdaro. Įsodiname į padažą: jis turi apsemti su trečdalius kriauklės. Viršų apibarstome tarkuotu sūriu.
  5. Kepame 180 ℃ orkaitėje apie 30 min.

  • Jeigu nevalgote mėsos, lęšius maišykite su morkomis ir susmulkintu moliūgu ar mocarela.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,88 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Daiva parašė:

    O kur tų makaronų ieškot? Kuriam prekybos tinkle? Atrodo labai gardžiai

  2. Rūta parašė:

    Sveiki, o kokius lęšius geriau naudoti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Rūta, geriausia tuos, kurie išlaiko formą. Tai yra ruduosius ar žaliuosius. Netiks geltonieji ir raudonieji.

  3. Eglė parašė:

    Prieš gamindama šį patiekalą abejojau ar jis bus skanus. Bet tikrai labai nustebino, jis buvo neįtikėtino skonio Vaikai labai įvertino ir po kelių dienų vėl prašė padaryti tų didelių makaronų
    P.s.tik nedėjau lęšių ir be jų buvo labai skanu!

  4. Elena parašė:

    Sveiki,
    o vištiena kepta turėtų būti orkaitėje ar apkepta (troškinta) keptuvėje?
    Ačiū

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.