Spausdinti

Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku „Maggi“ sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvilgus į ją nersis nuo kaulo. O ir gurmanišką padažą tuo pačiu metu pasigaminsite.

 

Viščiuko ketvirčiai su apelsinais ir spanguolėmis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Vištienos ketvirčiams:

4 viščiuko ketvirčių
rozmarino šakelės
1 kubelis ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
1 česnako galvutės
2 svogūnų
2 cinamono lazdelių
1 apelsino
2 saujų spanguolių
druskos
juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvričiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.

2

Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško „Maggi“ sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir siunčiame į orkaitę 40-50 minuičų. Jei šiam laikui praėjus viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5-7 minutėms įjungiame grilio režimą.

Ingredientai
Patarimas

Tobulas garnyras prie šio patiekalo – šventinis ryžių “plovas” su vaisiais ir riešutais. 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą