Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku „Maggi“ sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvilgus į ją nersis nuo kaulo. O ir gurmanišką padažą tuo pačiu metu pasigaminsite.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvričiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles. Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško „Maggi“ sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir siunčiame į orkaitę 40-50 minuičų. Jei šiam laikui praėjus viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5-7 minutėms įjungiame grilio režimą.
Šventinis ryžių “plovas” su vaisiais ir riešutais
Skanus ir sotus, bet nei dėmesio, nei didelių pastangų nereikalaujantis plovas. Visa paslaptis – tinkami ryžiai, ekologiškas „Maggi“ sultinys, keli netradiciniai ingredientai ir… orkaitė!
Gaminame keptą plovą:
1. Du ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio kubelius ir sviestą ištirpiname 1 litre karšto vandens.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kelis kartus perplauname ryžius ir juos gilesnėje skardoje sumaišome su džiovintomis vyšniomis, smulkintu poru, kriaušėmis bei prieskoniais.
3. Viską užpilame pasiruoštu sultiniu, kad vos apsemtų, išmaišome ir tvirtai uždengiame folija. Kepame orkaitėje apie 30 minučių arba kol ryžiai sugers visą skystį.
Pabaigoje ryžius išpurename šakute, įmaišome skrudintus smulkintus karijų riešutus bei kapotas petražoles.
Beje, ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.