8241
Beatos virtuvė

Viščiuko ketvirčiai su apelsinais, spanguolėmis ir keptu plovu

(0)
Reikės:
  • Vištienos ketvirčiams:
  • 4 viščiuko ketvirčių
  • rozmarino šakelės
  • 1 kubelis ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
  • 1 česnako galvutės
  • 2 svogūnų
  • 2 cinamono lazdelių
  • 1 apelsino
  • 2 saujų spanguolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • Keptam plovui:
  • 500 g basmati ryžių
  • 2 kubelių ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
  • 2 šaukštų sviesto
  • 1 nedidelio poro
  • 1 cinamono lazdelės
  • ½ šaukštelio tarkuoto muskato
  • 100 g džiovintų vyšnių
  • 2 vidutinių kriaušių
  • 100 g skrudintų karijų riešutų
  • petražolių lapelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku „Maggi“ sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvilgus į ją nersis nuo kaulo. O ir gurmanišką padažą tuo pačiu metu pasigaminsite.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvričiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles. Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško „Maggi“ sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir siunčiame į orkaitę 40-50 minuičų. Jei šiam laikui praėjus viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5-7 minutėms įjungiame grilio režimą.

Šventinis ryžių “plovas” su vaisiais ir riešutais

Skanus ir sotus, bet nei dėmesio, nei didelių pastangų nereikalaujantis plovas. Visa paslaptis – tinkami ryžiai, ekologiškas „Maggi“ sultinys, keli netradiciniai ingredientai ir… orkaitė!

Gaminame keptą plovą:

1. Du ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio kubelius ir sviestą ištirpiname 1 litre karšto vandens.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kelis kartus perplauname ryžius ir juos gilesnėje skardoje sumaišome su džiovintomis vyšniomis, smulkintu poru, kriaušėmis bei prieskoniais.
3. Viską užpilame pasiruoštu sultiniu, kad vos apsemtų, išmaišome ir tvirtai uždengiame folija. Kepame orkaitėje apie 30 minučių arba kol ryžiai sugers visą skystį.
Pabaigoje ryžius išpurename šakute, įmaišome skrudintus smulkintus karijų riešutus bei kapotas petražoles.

Beje, ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,85 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.