Spausdinti

Pasakiškai jaukus rudeniškas patiekalas. Užtruksite šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko „Beatos virtuvės“ virtiniams su bulvėmis ir keptais pievagrybiais išvirti, bet tokiu apkepu nebus gėda ir svečius pavaišinti. Taip pat šių virtinių skanaukite su spirgučiais arba grietine su žiupsniu kmynų, puikiai tiks ir su šalavijais pagardintu sviestu.

Virtiniai su bulvėmis, kepti su sūriu ir moliūgais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g „Beatos virtuvės“ virtinukų su bulvėmis ir pievagrybiais
400 g sviestinio moliūgo
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1 šakelės rozmarino
50 g čederio
80 ml riebios grietinėlės
4 šaukštų tarkuoto parmezano
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skustuku ar peiliu nulupame storą moliūgo odą, išskobiame minkštimą. Nedideliais kubeliais supjaustytus moliūgus suberiame ant kepimo skardos, pašlakstome aliejumi ir įberiame druskos, juodųjų pipirų, pagadiname smulkintais rozmarinais. Gerai viską paskirstome rankomis ir dedame į orkaitę kepti 15–20 minučių, kol moliūgai taps visiškai minkšti.

2

Puode užkaičiame vandenį. Jam užvirus įberiame druskos ir sudedame „Beatos virtuvės“ virtinius su bulvėmis ir pievagrybiais. Pamaišome, kad nesukibtų, ir verdame pagal ant pakuotės pateikas instrukcijas. 

3

Virtinukams išvirus, kiaurasamčiu perkeliame juos į dubenį. Ant virtinukų užtarkuojame čederio, supilame grietinėlę, sudedame keptus moliūgus, pagardiname juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome, kad sūris ir moliūgai tolygiai pasiskirstytų. Perdedame į kepimo indą, ant viršaus užbarstome tarkuoto parmezano. Šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę kepti apie 20–25 minutes arba kol visas sūris išsilydys, o kepinio viršus taps dailiai auksinis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą