8241
Beatos virtuvė

Vietnamietiški banh xeo blyneliai su įdaru

(9)
Reikės:
  • Blyneliams:
  • 300 g ryžių miltų
  • 125 ml kokoso pieno (1/2 puodelio)
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 puodelių vandens
  • Įdarui:
  • 10 vidutinių šaldytų krevečių
  • 150 g kiaulienos
  • 1 morkos
  • Saujos šviežių sojos daigų arba pusės skardinės konservuotų
  • Saujos mėtos lapelių
  • Pusės čili pipiro
  • Saujelės kalendros lapelių (jei mėgstate)

Vietnamo virtuvę drąsiai galima priskirti pasaulio geriausiųjų top’ui. Žinomiausi patiekalai yra pho sriuba ir vasaros arba pavasario suktinukai, na, bet šie, vadinamieji banh xeo blyneliai verti didžiausio dėmesio! Vietnamietiškus blynelius smagu kurti kartu bevalgant – pagal savo skonį prisidėti prieskoninių žolių (mėtos, kalendros, baziliko), o gal net ir įdarus maišyti (be žemiau aprašytų virtų krevečių ir kiaulienos galite išbandyti ir vištieną, grybus ir t.t.). Rekomenduoju blynelius gaminti artimų draugų kompanijai, kai maistas tampa pokalbio dalimi. Taip, kaip ir Vietname!

Blynelių gamybą pradedame nuo svogūnų. Smulkiai juos supjaustome. Suberiame į vieną indą ryžių miltus, pilame kokoso pieną, dedame pjaustytą svogūną ir ciberžolę. Ten pat pilame du puodelius vandens, viską gerai išmaišome ir paliekame valandai, kad miltai išbrinktų.

Kol blynelių tešla brinksta, pasiruošiame įdarą. Krevetes atšildome ir paverdame sūdytame vandenyje 5 min (jei nusipirkote jau virtas krevetes, jas tik atšildykite, virti nebereikia). Kiaulieną labai smulkiai supjaustome ir pakepiname su mėgstamais prieskoniais keptuvėje. Aš dažniausiai kepu su druska, pipirais bei užberiu žiupsnelį raudonėlio arba smulkiau pjaustyto čili pipiro. Taip pat sutarkuojame morką, smulkiai supjaustome pusę čili pipiro.

Geriausia blynelius kepti 20 cm keptuvėje, bet galite naudoti kokią tik norite, tik jei keptuvė didesnė, blynelius darykite ne per visą jos plotį. Keptuvę patepame aliejumi, blynelių tešlą pilame labai plonu sluoksniu, tada blynelis iškeps per 3 minutes. Na, o jei nepavyko plonai – reikia jį apversti. Blynelio iš keptuvės neišimame, o pradedame dėti ant jo įdarą – arba iš anksto virtas krevetes arba kiaulieną. Taip pat dedame smulkiai supjaustytas morkas, keletą šviežių arba konservuotų pupelių daigų, porą mėtos bei kalendros lapelių (jei mėgstate) ir šiek tiek smulkiai pjaustyto čili. Blynelį su įdaru dar pusę minutės palaikome keptuvėje, kad įdaras šiek tiek sušiltų ir dedame į lėkštę, bei imamės sekančio blynelio. Viskas tikrai paprasta, o skonis pasakiškas!

Beatos virtuve_vietnamas_blyneliai

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. ema uk parašė:

    Idomu nuo ko blyneliai tokie geltoni???

  2. Gitana parašė:

    Graičiausiai nuo ciberžolės.

  3. Aušra parašė:

    Atrodo skaniai:) Kuo būtų galima keisti krevetes, jei norėčiau juos gaminti vegetarams?:)

  4. Natalija parašė:

    O kokosų pieną galima pakeisti paprastu pienu?:)

  5. Onute parašė:

    Pagaliau radau recepta pagal kuri galiu kepti blynus, nes paprastu miltu negaliu, kiaušiniu negaliu, karves pieno negaliu, bet pagal ši recepta pavyko. Tik man nepavyko lietiniai, nes prilipo prie keptuves, nors ji speciali blynams. Bet iškepiau nedidelius blynukus- gavosi fantastiški, tiesa, i tešla be ciberžoles dar dejau truputi druskos ir pipiriuku. Morkytes tarkuota pakepinau su gi sviestuku, dejau prieskoniu, o krevetes emiau dideles ir apkepiau ant gi sviesto su česnakeliu ir čili pipiriuku. O valgiau su aisbergo salotomis ir dejau saulegražu daigu, nes sojos neradau. Labaiiii skanuuuu! AČIŪ BEATA!

  6. Julija parašė:

    O kaippadaryti, kad bynukai plonyciai kaip lietiniai gautusi? man jie kazkaip stori pavyksta tik, kai bandau plona padaryti iskarto i gumulus sulaksto … gal keptuve per karsta? :/
    kai stori miltai labai jauciasi :/

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Julija, o ar palikote miltus su kokosų pienu ir vandeniu valandai, kad jie išbrinktų? Hmmmm, keptuvė ir turi būti įkaitus, svarbiausia nepamiršti patepti aliejumi ir stengtis blynelių tešlą pilti labai plonu sluoksniu, nežinau, ką ir daugiau patarti, bandykite dar kartą ir tikiu, kad pavyks, sėkmės.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.