Spausdinti

Visi mėgsta makaronus su populiariausiu pasaulyje itališku mėsos Bolonijos padažu. Savo laidoje rodžiau kaip pagaminti labai panašų padažą, tik BE mėsos. Pastarasis su daug grybų ir lęšių, nes jei mėsos nevalgome, turėtume naudoti ankštines daržoves, kad užtektų ir sotumo, ir jaukumo. Dar sojos padažas gelmės suteikia, ir balzaminis actas saldumo ir rūgštelės. Šį padažą galima valgyti ne tik su makaronais, bet ir grikiais ar keptomis daržovėmis, net keptu kiaušiniu. Tobulas, jaukus ir sodrus rudeniškas receptas.

Vegetariškas Bolonijos padažas

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

600 g įvairių grybų
Alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 poras
1 česnako galva
2 saliero stiebai
2 morkos
220 g žaliųjų lęšių
80 g raudonųjų lęšių
Šalavijų, čiobrelių, rozmarinų, lauro lapelių
600 ml daržovių sultinio
400 g konservuotų trintų pomidorų
6 šaukštai sojų padažo
2 šaukštų balzaminio acto
Druskos
Juodųjų pipirų
Lakštinių makaronų patiekti
Petražolių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname keptuvėje šlakelį aliejaus. Per kelis kartus, dalimis apkepiname supjaustytus grybus, kol šie apskrus. Smulkiai supjaustome svogūną, porą, morkas, ir salierų stiebus ir viską apkepame. Pabaigoje į keptuvę įtarkuojame česnako skilteles, sudedame prieskonines žoleles ir viską dar pakepame maišydami, kad česnakai nesudegtų. Apkepusias daržoves ir grybus perkeliame į puodą, kuriame troškinsime.

2

Žaliuosius lęšius trumpai apverdame atskirame puode vandenyje su keliais lauro lapeliais, kol lęšiai suminkštės.

3

Į puodą su daržovėmis supilame sultinį, beriame išvirusius žaliuosius lęšius ir uždengę puodą patroškiname apie 10 minuičų.

4

Į puodą beriame raudonuosius lęšius, supilame konservuotus pomidorus ir šlakelį sultinio ar vandens, kad nepritrūktų drėgmės. Dar į puodą pilame sojų padažo, beriame druskos ir pipirų. Leidžiame pasitroškinti apie 15 minučių.

5

Padažui išsitroškinus į puodą įpilame balzaminio acto, paragaujame, ar nieko netrūksta. Prieš patiekdami gardiname kapotomis žolelėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą