Spausdinti

Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto, kad iš veganiškų produktų sukurtų kažką panašaus į tradicinį kugelį, kurio skonis vis ataidėjo iš vaikystės. Pagal Karolinos receptą iškepsite tikrai didelę skardą kugelio, bet ji ramina: „Šio kugelio gali suvalgyti didelį gabalą, jausiesi sotus, bet neapsunksi ir nepriaugsi svorio. Jame nėra pridėtinių riebalų, bet yra grikių, vadinasi, jame daugiau skaidulinių medžiagų, baltymų bei mineralų: mangano, vario, magnio, geležes, fosforo bei kalio, seleno. Be to, jis labai skanus!“

Veganiškas kugelis su grikiais

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

3,5 kg bulvių
1 stiklinės nevirtų grikių (juos išvirus išeis 3 stiklinės virtų grikių)
2 didelių svogūnų
1,5 stiklinės sojų pieno (rinktis tokį, kurio sudėtyje yra sojų pupelių, vandens ir druskos; yra įvairių pieno rūšių – saldinti netinka)
druskos pagal skonį
sojų jogurto (patiekti)
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Bulves sutarkuoti, išvirtus grikius sukrėsti į bulvių tarkius.

2

Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Aš kepu su trupučiu vandens arba sultinio. Svogūnus galima ir sumalti.

3

Pieną užkaitinti, užpilti ant pakepintų svogūnų ir pamaišyti. Viską supilti į tarkius. Jeigu svogūnus malsite, pieną galite pilti tiesiai į tarkius. Įberti druskos ir gerai išmaišyti.

Reklama
41011
4

Masę sukrėsti į skardą ir kepti apie 70 min. 180 ℃ temperatūroje.
Patiekti su sojų jogurtu ir žaliomis daržovėmis. Tinka įvairios daržovės – ir žalios, ir fermentuotos. Šį kugelį galima valgyti net su bruknių uogiene – toks beveik švediškas variantas.

Ingredientai
Alternatyva

Recepto idėja!
Darius turi ir plono greitojo kugelio, vaikų praminto kugelblyniu, receptą: „Jis labiau tinka kasdienai, o idėja kilo kepant bulvinius blynus. Iš tikrųjų iškepti bulvinius blynus be aliejaus nėra lengva, nes reikia išlaikyti idealią kepimo temperatūrą, kad neprisviltų ir apskrustų. O aliejus, kuris, žinoma, kuria bulvinių blynų skonį, labai prisideda prie apsunkimo jų pavalgius. Taigi su vaikais pagaminome bulvių ir svogūnų tarkius, pasūdėme, išklojome pačią didžiausią orkaitės skardą kepimo popieriumi, paskleidėme ant jo paruoštą tešlą panašiu į bulvinių blynų sluoksniu ir pašovėme į karštą orkaitę. Po pusvalandžio jau galėjome valgyti. Vos užteko iš darbo grįžusiai Karolinai.“

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą