Spausdinti

Ne vieną kartą man teko su draugėmis viešėti Barselonoje ir išbandyti šampano ispaniškąjį pusbrolį – cava. Šis putojantis vynas gaminamas tokiu pat metodu kaip ir įžymusis šampanas –  iš pradžių vynas brandinamas bačkose, vėliau išpilstomas į butelius, užkemšamas tikru šampaniniu kamščiu ir padedamas antrajai fermentacijai, kuri vyksta jau butelyje. Lietuvoje mes turime bene garsiausią cavos atstovą – Freixenet. Su šiuo vynu ir pabandžiau paimprovizuoti savo virtuvėje šventinių kokteilių tema.

Beje, ar žinote, kokia yra nauja kokteilių mada? Pastebėjau tai jau ne vienoje vietoje. Netgi mažas, bet labai madingas bariukas visai šalia manęs kokteilius supila ne į kokias ten taures, o į stiklainiukus nuo uogienės… Labai patogu – užsuki ir suplaki. Tiesa, maniškiams kokteiliams stiklainiukai netinka, bet va uogienė visai nepakenks. Nes jei pradėsi burbuliuotą kokteilį plakti,  tai kas iš jo liks???? Štai jums vienas labai klasikinis kokteilis su rožiniu putojančiu vynu ir mano tėčio šaldytomis avietėmis bei uogiene. Tiesa, saldumą reguliuokite pagal save.

Maišome:

Avietes, citrinos sultis ir uogienę sudėkite į maisto smulkintuvą ir viską sumalkite iki košelės. Jei atrodys, kad trūksta saldumo, įpilkite cukraus pudros. Dabar reikėtų perkošti ir atskirti sėklytes, kad negirgždėtų tarp dantų. Į taurės dugną pilkite šaukštelį vieną ar du tyrelės užpilkite cava ir vualia!

Vasaros uogų prisiminimai

0
komentarai
0
Porcijos
4 kokteiliams asm.

Reikės:

1 butelio rožinio Freixenet (beje, tariama – Frešenet)
200 g šaldytų aviečių
2 šaukštų aviečių uogienės
1 šaukšto cukraus pudros
1 citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą