8241
Beatos virtuvė

Vasaros uogų prisiminimai

(0)
Porcijos: 4 kokteiliams
Reikės:
  • 1 butelio rožinio Freixenet (beje, tariama – Frešenet)
  • 200 g šaldytų aviečių
  • 2 šaukštų aviečių uogienės
  • 1 šaukšto cukraus pudros
  • 1 citrinos sulčių

Ne vieną kartą man teko su draugėmis viešėti Barselonoje ir išbandyti šampano ispaniškąjį pusbrolį – cava. Šis putojantis vynas gaminamas tokiu pat metodu kaip ir įžymusis šampanas –  iš pradžių vynas brandinamas bačkose, vėliau išpilstomas į butelius, užkemšamas tikru šampaniniu kamščiu ir padedamas antrajai fermentacijai, kuri vyksta jau butelyje. Lietuvoje mes turime bene garsiausią cavos atstovą – Freixenet. Su šiuo vynu ir pabandžiau paimprovizuoti savo virtuvėje šventinių kokteilių tema.

Beje, ar žinote, kokia yra nauja kokteilių mada? Pastebėjau tai jau ne vienoje vietoje. Netgi mažas, bet labai madingas bariukas visai šalia manęs kokteilius supila ne į kokias ten taures, o į stiklainiukus nuo uogienės… Labai patogu – užsuki ir suplaki. Tiesa, maniškiams kokteiliams stiklainiukai netinka, bet va uogienė visai nepakenks. Nes jei pradėsi burbuliuotą kokteilį plakti,  tai kas iš jo liks???? Štai jums vienas labai klasikinis kokteilis su rožiniu putojančiu vynu ir mano tėčio šaldytomis avietėmis bei uogiene. Tiesa, saldumą reguliuokite pagal save.

Maišome:

Avietes, citrinos sultis ir uogienę sudėkite į maisto smulkintuvą ir viską sumalkite iki košelės. Jei atrodys, kad trūksta saldumo, įpilkite cukraus pudros. Dabar reikėtų perkošti ir atskirti sėklytes, kad negirgždėtų tarp dantų. Į taurės dugną pilkite šaukštelį vieną ar du tyrelės užpilkite cava ir vualia!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.