8241
Beatos virtuvė

Vasariškos bulvių salotos su smidrais

(1)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4.50 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 300–350 g virtų bulvių su lupenomis
  • ryšelio smidrų
  • ryšelio ridikėlių
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 2–3 šaukštelių kaparėlių
  • Padažui:
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 kupino šaukštelio medaus
  • alyvuogių aliejaus
  • saujelės krapų
  • druskos, pipirų

Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko.

Gaminame: šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių, kol suminkštės, bet ne pervirs). Leidžiame atvėsti.

Smidrus nuplauname. Jų kotelius nupjauname. Smidrus perpjauname per pusę. Užverdame erdvų puodą pasūdyto vandens ir jame apie 3–4 minutes apverdame smidrus. Ištraukiame ir perliejame šaltu vandeniu.

Pašaliname ridikėlių šaknis ir viršūnėles. Supjaustome juos nestorais griežinėliais. Atvėsusias bulves supjaustome riekelėmis. Perpus padalijame ir vyšninius pomidorus. Sumaišome smidrus, ridikėlius, bulves ir pomidorus. Pagardiname druska ir pipirais.

Padažui sumaišome citrinos sultis, medų, druską ir pipirus, išsukame. Pilame aliejų ir maišome šluotele, kol padažas sutirštės. Salotas pašlakstome padažu ir valgome.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Ineta parašė:

    Išbandžiau, nuo savęs dar pridėjau svogūnų laiškų, labai skanu! 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.