Spausdinti

Tobulas vasaros tortas – lengvas, gaivus, spalvotas. Leiskite man truputėlį paimprovizuoti mūsų mėgstamo torto „Medutis“ tema – štai greitas, nesudėtingai pagaminamas ir pilnas uogų tortas, kuris primins ir nuostabų „Medučio“ skonį. Tradicinis būna su prieskoniais, su medumi, gausybe sluoksnių suteptų grietinės kremu ir toks visas minkštutis… Tik žinote, gamindami tradicinį medutį turime stovėti, kočioti, kepti, tuos sluoksnius sutepti, tada 24 valandas brandinti… O vasarą juk norisi daugiau pasimaudyti ar paežere pavaikščioti ar galų gale prasidės braškių sezonas, reikės uogienes gaminti… Tai ar turėsime laiko tuos tortus kepti? Tai čia greitas, paprastai, nesudėtingai pagaminamas tortas, kuris primins ir nuostabų „Medučio“ skonį, bet kartu ir visa pilna burna tiesiog dainuos, kad dabar yra vasara.

Vasarinis tortas „Medutis”

0
komentarai
2
Porcijos
12 asm.

Biskvitui:

80 g sviesto
80 g cukraus
80 g medaus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis meduolių prieskonių
50 g grietinės
Druskos
150 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių

Kremui:

300 g grietinės
300 g plakamosios grietinėlės
1 apelsino sulčių
Pusės citrinos sulčių
14 g želatinos
4 kupini šaukštai cukraus pudros
400 g braškių
250 g aviečių
250 g šilauogių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame biskvitą:

1

Puodelyje ištirpiname sviestą ir medų. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki standžių balkšvų putų.

2

Į ištirpusius medų su sviestu beriame šaukštelį meduolių prieskonių arba cinamono ir sudedame 50 g grietinės. Gautą masę supilame į kiaušinius, beriame žiupsnelį druskos ir dar kartą viską paplakame. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais ir viską lengvai išmaišome, kol neliks sausų miltų.

3

Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą 22-24 centimetrų skersmens formą. 180 laipsnių orkaitėje kepame maždaug 25-30 minučių.

Reklama
41011

Gaminame kremą:

1

Želatiną išbrinkiname apelsino ir citrinos sultyse. Dubenyje iki purumo išplakame grietinėlę su cukraus pudra. Ten pat sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos kaitros ištirpiname ir įmaišome į kremą. Įmaišome ir uogas.

Formuojame tortą:

1

Prieš formuodami tortą leidžiame biskvitui visiškai atvėsti. Jei norėsis padaryti gražų braškių kraštelį, atsegamos kepimo formos sieneles ištiesiame kepimo popieriumi arba acetatine juosta. Braškes pjauname pusiau ir pjūvio puse priglaudžiame prie sienelės – taip apjuosiame visą kepimo formos perimetrą. Ant biskvito supilame kremą ir viską statome į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai – pernakt sustingti.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą