8241
Beatos virtuvė

Vasarinis tortas „Medutis“

(0)

Kaip smagu pasigaminti tortą! Tik tie vasaros tortai norisi, kad būtų lengvi, gaivūs, spalvoti. Tai leiskite man truputėlį paimprovizuoti mūsų mėgstamo torto „Medutis“ tema - štai greitas, nesudėtingai pagaminamas ir pilnas uogų tortas, kuris primins ir nuostabų „Medučio“ skonį.

Reikės:
  • Biskvitas
  • 80 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 80 g medaus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis meduolių prieskonių
  • 50 g grietinės
  • Druskos
  • 150 g miltų
  • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
  • Kremas
  • 300 g grietinės
  • 300 g plakamosios grietinėlės
  • 1 apelsino sulčių
  • Pusės citrinos sulčių
  • 14 g želatinos
  • 4 kupini šaukštai cukraus pudros
  • 400 g braškių
  • 250 g aviečių
  • 250 g šilauogių

Tobulas vasaros tortas – lengvas, gaivus, spalvotas. Leiskite man truputėlį paimprovizuoti mūsų mėgstamo torto „Medutis“ tema – štai greitas, nesudėtingai pagaminamas ir pilnas uogų tortas, kuris primins ir nuostabų „Medučio“ skonį. Tradicinis būna su prieskoniais, su medumi, gausybe sluoksnių suteptų grietinės kremu ir toks visas minkštutis… Tik žinote, gamindami tradicinį medutį turime stovėti, kočioti, kepti, tuos sluoksnius sutepti, tada 24 valandas brandinti… O vasarą juk norisi daugiau pasimaudyti ar paežere pavaikščioti ar galų gale prasidės braškių sezonas, reikės uogienes gaminti… Tai ar turėsime laiko tuos tortus kepti? Tai čia greitas, paprastai, nesudėtingai pagaminamas tortas, kuris primins ir nuostabų „Medučio“ skonį, bet kartu ir visa pilna burna tiesiog dainuos, kad dabar yra vasara.

 

  1. Puodelyje ištirpiname sviestą ir medų. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki standžių balkšvų putų.
  2. Į ištirpusius medų su sviestu beriame šaukštelį meduolių prieskonių arba cinamono ir sudedame 50 g grietinės. Gautą masę supilame į kiaušinius, beriame žiupsnelį druskos ir dar kartą viską paplakame. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais ir viską lengvai išmaišome, kol neliks sausų miltų.
  3. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą 22-24 centimetrų skersmens formą. 180 laipsnių orkaitėje kepame maždaug 25-30 minučių.
  4. Gaminame kremą: želatiną išbrinkiname apelsino ir citrinos sultyse. Dubenyje iki purumo išplakame grietinėlę su cukraus pudra. Ten pat sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos kaitros ištirpiname ir įmaišome į kremą. Įmaišome ir uogas.
  5. Prieš formuodami tortą leidžiame biskvitui visiškai atvėsti. Jei norėsis padaryti gražų braškių kraštelį, atsegamos kepimo formos sieneles ištiesiame kepimo popieriumi arba acetatine juosta. Braškes pjauname pusiau ir pjūvio puse priglaudžiame prie sienelės – taip apjuosiame visą kepimo formos perimetrą. Ant biskvito supilame kremą ir viską statome į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai – pernakt sustingti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (32 balsai, vidurkis: 4,22 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.