8241
Beatos virtuvė

Varškės sausainiai

(13)
Reikės:
  • 300 g varškės
  • 100 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 3 valgomųjų šaukštų (apie 70 g) „Farino“ cukraus
  • 200 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • žiupsnio druskos
  • Pabarstymui:
  • „Farino“ cukraus
  • cinamono

Išsamesnį receptą su 3 skirtingais įdarais ir visa legenda rasite mano „Kepinių knygoje“.

  1. Varškę ir grietinę ištriname šaukštu arba, jei turite, elektriniu maišytuvu.
  2. Į ištrintą varškę su grietine įmaišome karamelinį „Farino“ cukrų, turime gauti gražią vientisą masę.
  3. Įmušame kiaušinį į varškės, grietinės ir cukraus masę, išmaišome.
  4. Suberiame miltus į atskirą dubenį.  Šaltą sviestą, neliesdami rankomis ir naudodamiesi dviem peiliais, įpjaustome į miltus ir šiek tiek pasmulkiname. Tada įberiame žiupsnelį druskos ir pirštų galiukais patriname miltus ir sviestą, kol jie taps panašūs į trupinius.
  5. Miltų ir sviesto trupinius beriame į varškę ir sulipiname į vientisą gumulą.
  6. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, įvyniojame į maisto plėvelę arba kepimo popierių ir dedame į šaldytuvą bent valandai.
  7. Atvėsusią tešlą iškočiojame, patepame kiaušinio plakiniu arba tiesiog vandeniu, pabarstome cukrumi ir cinamonu tiek, kiek norisi ir kaip saldžiai mėgstate.
  8. Paruoštą, cinamonu ir cukrumi nubarstytą tešlos blyną supjaustome norimo dydžio kvadratėliais, dėliojame į skardą ir kepame apie 15 minučių 190 laipsnių orkaitėje. Sausainiai iškepę, kai gražiai pakyla ir paruduoja. Skanaus!
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,17 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Kas cia per stebuklingas cukrus? Ar galima keisti paprastu?

  2. Asta parašė:

    o paprasta rudaji cukru?

  3. Aurelija parašė:

    Šiandien išbandžiau šį receptą. Sausainiai gavosi labai skanūs! Tik aš vietoj „Farino“ cukraus naudojau paprastą rudajį cukrų.

  4. Erika parašė:

    noriu ir as isbandyti, tik nsu dydi kepeja:) idomu kokios mases turi gautis tesla? ar turi lipti prie ranku? ir jei uzkocioji ir labai limpa prie ranku tarkim, ar butu galima ideti dar miltu?

  5. Siga parašė:

    Na, o jei naudoti paprastą cukrų, ar labai pekeistų skonį?

  6. Virginija parašė:

    Sveiki Beata gal zinote kitu kokiu lengvu receptu kaip galima panaudoti varske nes pas mus namie niekas nevalgo varskes tai ka galima su ja padaryti? gal koki pyraga galima iskepti?

  7. Vilija parašė:

    Sveiki, ką tik baigėme kepti. Gavosi labai skanūs. Subtilus to cukraus skonis, ne taip rėžia per receptorius, kaip baltasis. Tik mums kažkodėl labai sudžiūvo, o belaukiant eilės į orkaitę permirko (bent jau man taip atrodo) nuo plakinio, tai buvo suku perkelti į skardą. Naminiam naudojimui gavosi liuks, o svečių stalui – dar reikia pasitobulinti.

  8. sarune parašė:

    laba diena ar galite pasakyti kur surasti jusu zele apelsinuose kur darete toje pacioje laidoje??

  9. Viktorija parašė:

    Labai skanus ir pigus sausainukai.

  10. Renata parašė:

    o as virsu aptepiau trintu braskiu uogiene,irgi labai skanu.Geriausias ivertinimas-tai kaimynes mergaites garsus cepsejimas ir pasakymas,kad jos mama tokiu skaniu sausainiu neiskepa 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.