8241
Beatos virtuvė

Varškės pyragas su karamelizuotais bananais ir riešutais

(51)
Reikės:
  • Padui:
  • 100 g imbierinių sausainių „Selga“,
  • 100 g sausainių „Gaidelis”
  • 50 g smulkintų riešutų (sumaltų kavamale, mano buvo sūdyti, skrudinti įvairūs: žemės, pekanai, migdolai),
  • 80 g sviesto
  • Varškės masei:
  • 5 kiaušinių
  • 1 kg pertrintos varškės (naudojau „President“ du pakelius po 500g),
  • 8 šaukštų cukraus (galite dėti daugiau, jei norite saldžiau)
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų miltų
  • druskos
  • Viršunėlei iš bananų ir karamelės bei riešutų:
  • 4 bananų
  • 5-6 šaukštų cukraus
  • 20 g sviesto
  • 80 g riešutų
  • druskos
  • cinamono (jei norisi)

Pirmiausiai, pasidarysime padą: sausainius ir riešutus sumalame kombainu. Sviestą ištirpiname ir supilame ant trupinių. Suspaudžiame į kepimo formos dugną. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 190C, maždaug 10 minučių, kad paskrustų ir paruduotų lengvai.

Varškės masė: penkis kiaušinius dedame į dubenį su cukrumi ir išplakame, bet kad gerai suputotų. Tik nereikia, kad būtų kaip putėsiai. Krečiame ten pat varškę. Pilame citrinos sultis ir dedame gerą žiupsnį druskos – išmaišome. Supilame miltus, išmaišome.

Krečiame ant trupinių, kuriuos ištraukėme iš orkaitės ir jie paskrudo.

Gražiname visą pyragą į orkaitę, kepame 170C temperatūroje 25 minutes. Išjungiame ir paliekame valandai (arba kepame dar 15 minučių, ištaukiame ir leidžiame atvėsti).

Dabar pabaigai – ant pravėsusio pyrago sudėsma bananus. Pagrindinis dalykas – reikia karamelizuoti bananus, galima ir dideliais gabalais, išilgais ir mažais skrituliukais… Žodžiu, kaip išeina ir patinka. Svarbiausia, cukraus nesudeginti, bet dalykas tas, kad kai cukrus pasilydys ir įdėsite bananą, ir gabaliuką sviesto, tai jau pavojaus didelio neliks, nes bananai numuš cukraus temperatūrą ir anas nesudegs.

IMG_6104

Taigi, karamelizuojame bananus ir paskui riešutus.

Į erdvią keptuvę beriame cukrų ir laikome ant ugnies. Lydytis pirmiausia pradės krašteliai. Pasukinėkite tada keptuvę, bet nemaišykite, kai jau bent trečdalis cukraus bus ištirpęs (o geriau būtų, kad beveik pusė), tada jau dėkite bananus ir leiskite kepti. Dėkite sviestą taip pat ir dabar jau ant lėtos ugnies kepkite. Apverskite bananus, kad jie suminkštėtų ir pasidengtų tokia karameline luobele. Čia apie septynias minutes ar dešimt šitas reikalas vyks. Tada jau viskas, dėkite ant varškės pyrago bananus.
Keptuvėje liks karamelės, ten berkite pasmulkintus riešutus. Saują ar dvi. Visokių. Ir berkite druskos ir cinamono. Pamaišykite, kad riešutai paskrustų ir pasidengtų karamele. Jei karamelės nelabai daug ir ji visa išėjusi su bananais, meskite dar šaukštą cukraus. Riešutus ant pyrago. Ir – vualia!

Beatos virtuve, varskes pyragas su karamelizuotais bananais ir riesutais

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gaby parašė:

    Skamba fantastiškai, kaip tik jau norėjosi įkvėpimo naujam pyragui, tai šitas labai tiks 🙂

  2. Tina parašė:

    Manau, kad šiandien bus išbandytas. Labai viliojančiai atrodo.

  3. Renata parašė:

    Noreciau pasiteirauti kiek visgi tos varskes reikia masei?

  4. jovita parašė:

    O kaip rekomenduojate kepti: vandens voneleje ar paprastai? Ar kepant vandens voneleje butu isgauta labiau „kremine“ konsistencija? Pastebejau, kad kartais kepant iprastai varske susoka ir pasidaro kieta, ne tokia kremine kaip cheesecake, galbut vandens vonele nuo to apsaugotu?

    • Beata Nicholson parašė:

      Jovita, aš kepu kartais ir taip, ir taip. Su vandens vonele geriau iškepa, nesudžiūva ir šlapesnis nuo garų išeina.Tačiau kremiškumas priklauso nuo varškės ar varškės kremo kokybės, ne tiek nuo kepimo. Sekmės

  5. Kamilė parašė:

    O kokio dydžio kepimo forma tokiam kiekiui produktų buvo panaudota? Pyragas, matosi, nemažas išėjo…

    • Neli parašė:

      Ir man sis klausimas aktualus 🙂
      Ryt planuoji kepti si skanesta savo seimynai. Suku galva del formos dydzio.

      • Neli parašė:

        Pati klausiau, pati ir atsakau, jei dar kam kiltu klausimas del formos dydzio. Pyraga kepiau 26cm formoj ir mazesnes nesirinkciau, pats tas 🙂 tik dar kokio vieno banano pritrukau, kad ju butu daug ant pyrago. Uz tai vaizdas labai viliojantis, einu ragauti 😉

  6. Zivile parašė:

    Sveiki, ar galima pada padaryti koki nors kitoki, ne is sausainiu, prasau pasiulykite:)?

  7. Rocky parašė:

    Beata, receptą jau radau čia 🙂

  8. marius parašė:

    aciu, pyragas skanus, nesaldus, tik pasirode varskes per daug, uztektu 500-700gr, ir aisku varske reikia ne pigia pirkti, galbut reikes kita karta su namine pabandyti

  9. Inga parašė:

    Skaitydama pagalvojau – o ant kokios temperatūros, kaitros virti karamelę?

  10. Giedrė parašė:

    Na viską nusipirkau ryt bandysiu uošvienei įtikti 🙂 O gal su bananais tiktu ir obuolius pakaramelizuot?

  11. Simona parašė:

    O kiek citrinu sulciu reikia? 🙂

  12. Jūratė parašė:

    puikus pyragas. Labai tiko šeštadienio vakaro pasisėdėjimui:)

  13. Rasa parašė:

    Nerealus pyragas! :)))

  14. Raminta parašė:

    Labai skanus isejo pyragas,tik gaila man nesigavo karamelizuot bananu:-(

  15. kristina parašė:

    o kiek miltu reikia?

  16. daiva parašė:

    TOBULAS 🙂

  17. Vilma parašė:

    Pyragas jau orkaiteje, bet niekaip neissrisu kaip tuos bananus reikia karamelizuoti? Niekada nesu dariusi:)Aciu

  18. akvile parašė:

    Kokia kitą varškę galima naudoti vietoj president? 🙂

  19. Ilona parašė:

    Gal galima ant viršaus griliažinių saldainių patrupint vietoje riešutų? Man atrodo labai tiktų 🙂

  20. Julija parašė:

    Nuostabus skonis! Idejau perdaug sausainiu tai padas toks atskiras gavosi, nesulipo su varkse. Kai dedu i lekste, pado trupinius atskirai turejau iskabinti. Bet galiausiai vistiek labai skanu!

  21. Aušra parašė:

    Labas Beata, pirmąkart gaminu šį pyragą ir susidūriau su problema, kad man varškės masė visai skysta liko po kepimo ir atvesinimo valandos. Varškę naudojau šią: https://www.barbora.lt/Produktai/Pieno-gaminiai-kiausiniai/Var%C5%A1kes-produktai/Varske/vaniline_varske_president_6_5_rieb_1_kg.aspx?160282&SortBy=Default&SortAsc=True&Discounts=&CountryOfOrigin=&FilterSubmited=False

    Ar gali būti kalta varškė, kad ji pati skystoka iš savęs?

    • Beata Nicholson parašė:

      Na labai idomu, nes aš naudojau tokią pačia varškę!!!
      Gal neįdėjote krakmolo ar miltų? Net nežinau ką daryt

      • Aušra parašė:

        Ryte dar pakepiau 20 min, šiek tiek pastandėjo… bet kai pjovėm – viskas išskydo… išėjo kremas su riešutais ir bananais 🙁 skanu, bet ne tas.
        Gerai papasakosiu kaip dariau kremą:

        Naminius 5 kiaušinius išplakiau su cukrumi iki putų, suverčiau varškę, citrinos sultys, druska, su MIKSERIU (1 lygiu) trumpai permaišiau, sudėjau 2 šaukštus SPELTOS miltų ir vėl su mikseriu (2 lygiu) lengvai ir trumpai permaišiau. ir sudėjau kepti į KROSNELĘ. Tai kažkurie iš paryškintų mano gaminimo procesų matyt ir pakišo koją… 🙂 Kas labiausiai tikėtina, kad nesuveikė?

        • Aušra parašė:

          Beata, ar galėtumėt atsakyt? Nes dar bandyčiau gamint šį pyragą, kad pavyktų kitąkart man svarbu! 🙂

          • Beata Nicholson parašė:

            Miela Aušra, Gali būti kad kaiušiniai L dydžio ir labai daug skysčio susidarė. Cheesecakui nebūtina labai gerai iki putų išplakti kiaušinių, jei norite,kad nesutrūkitnėtų paviršius, o būtų lygus, todėl nereikia įplakti per daug oro, pakanka gerai išmaišyti šaukštu kiaušinius ir varškę. Gali būti, kad reikia įdėti ir krakmolo ar tiesiog kvietinių miltų, kad sutirštintų. Manau turėtų pavykti. sekmės

  22. Asta parašė:

    Skamba labai gerai

  23. Daiva parašė:

    Sveiki, Beata,
    Noriu paklausti, ar galima vietoje karamelizuotų bananų dėti šaldytų trintų braškių?

  24. Ieva parašė:

    Ar kepant pyrago paviršius turi apskrusti? Pas mane iškilo, tačiau nėra apskrudęs, kepiau net ilgiau nei nurodyta, pagal orkaitės instrukciją…

  25. Aurelija parašė:

    Labas vakaras, kaip manote kiek laiko šis tortas galioja, jei padarysiu prieš Kūčias ar bus dar geras ir per Kalėdas?

    Ačiū 🙂

  26. Dalia parašė:

    Atrodo labai skaniai, tačiau gyvenu ne Lietuvoje ir norėčiau patarimo kokius sausainius galėčiau naudoti ir žinoma gal turite kokių patarimų dėl varškės. Esu tikra su UK parduodamais produktais jūs daug geriau susipažinusi nei aš. Iš anksto dėkoju.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV-banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.