8241
Beatos virtuvė

Varškės ir bananų apkepas

(18)

Visa paslaptis, tiksliau, jokia ne paslaptis, o šio apkepėlio esmė – trinti bananai. Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be jos…

Reikės:
  • 400 g varškės (maišelis toks, gal ten ir daugiau jos yra? gal visi 500 g ?)
  • 2 didelių prinokusių bananų
  • 2 didelių kiaušinių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų manų kruopų
  • 8 šaukštų kefyro
  • 1 arbatinio kupinoko šaukštelio kepimo miltelių

 

 Kaip paruošti:

  1. Bananus sutrinti. Ištrinti su varške, cukrumi ir kiaušiniais.
  2. Dėti kefyrą, gerai išmaišyti.
  3. Manų kruopas sumaišyti su kepimo milteliais ir dėti į varškės masę. Išmaišyti.
  4. Sudėti į formą arba nedideles formeles ir kepti apie 30-40min karštoje orkaitėje.
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. dovile parašė:

    o kiek laipsniu yra „karsta orkaite“ ?

  2. Vilma parašė:

    „Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be jos…“

    o koks tiksliau būtų blynų receptas?

    • ela parašė:

      Kaip tai koks receptas? JUk aiskiai parasyta, kad is tos pacios mases kepti ir blynus. Kaip kepti: paimti mase, saukstu deti i ikaitinta keptuve su aliejum, formuoti norimo dydzio blynus ir kepti. Kaip ir blynus kad kepi.

  3. Giedrė parašė:

    Skamba skaniai, kadangi man apskritai labai gardus derinys: varškė, manų kruopos ir bananai:)

  4. lina parašė:

    Kilo kilo, issipute virs keksiuku formeliu ir op po kokiu 15 min dubo dubo ir ikrito visai.. 🙁 istraukus po kokiu 40 min is orkaites virsus sukepes, vidus labai skystas, bet labai skanus 🙂
    Kame galejo buti reikalas?.. 🙁 nei dureliu darinejau nei ka, tik 3 bananus vietoj 2ju dejau, netikiu, kad del to..

    • Beata Nicholson parašė:

      Lina, kaip nesmagu, kad sukrito..net nežinau ko jie čia taip..ir keista, kad skystas vidus buvo..bet ar labai skysta masė išėjo? didelius kiaušinius dėjote? ir manus? jie turėjo sugerti drėgmę ir išlaikyti formą…

  5. L parašė:

    Aš viską dariau kaip parašėte, tik dar cinamono įdėjau, gavosi skaniai 😛 Kitą kart reiks daryti didesnį kiekį 😀

  6. Mantas parašė:

    Beata labai skanus gavosi ir apkepas lengvai paruosiamas bet buvo beda kaip ir linai man jis susileido bet vidus nebuvo skystas gal zinai kodel apkepas nekilo!:'(

  7. Mykolas parašė:

    O tiesa, kad kai tešlos sudėtyje yra rūgštinės kilmės ingredientų, šiuo atveju kefyro, reiktų naudoti sodą vietoj kepimo miltelių? 🙂

  8. Julija parašė:

    gal kefyra butu galima pakeisti kazkuo kitu? :/

  9. vaida parašė:

    Sveiki ,norėjau paklausti gal yra kitokia varškė,nes netoleruoju karves pieno,bet labai megstu varskes apkepus ,ka galėtumet pasiūlyti ?

  10. Alma parašė:

    Laabai super išėjo, tik cukraus užtektų tik 1 šaukšto, nes bananai saldūs, vietoj kefyro pyliau pieną su šiek tiek grietinės ir viskas gavosi puikiai, ačiū

  11. Rūta parašė:

    Labą dieną ar iškepusį apkepą reikia iš karto ištraukti ar palikti pamažu pravėsti orkaitėje, kad jis nesusmuktų

    • Beata Nicholson parašė:

      Mūsų šeimoje paprastai ilgai išlaukti po apkepo paruošimo nebepavyksta :)) Bet jei turite šiek tiek daugiau laiko, galite leisti atvėsti pradarytoje orkaitėje, kad neperkeptų

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.