Spausdinti
Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys.

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

0
komentarai
46
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

500 g pusriebės varškės
4 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
100 g kokosų drožlių
200 g šaldytų vyšnių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Varškę su kiaušiniais išsukame elektriniu plakikliu. Turi pasidaryti vientisa masė, tad jei jūsų elektrinis plakiklis geras, tai padarysite be jokių problemų, aš naudojuosi Electrolux, žinote toks agregatas, kur yra indelis nedidelis, ir su peiliais kurie sukasi, kai ant viršaus uždedate taip vadinamą blenderį, man jis labai praverčia daug kur, ir riešutam smulkinti ir varškei sumalti suplakti, ir sviestui su miltais sutrupinti.

2

Beriame kokosų drožles, pamaišome.

3

Gautą masę pilame į formą (išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu), ant viršaus dedame šaldytas vyšnias.

Reklama
41011
4

Pašauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 45 min.

Ingredientai
Alternatyva

Vietoj kokosų drožlių galite drąsiai naudoti maltus migdolus.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. as visada be miltu kepu-dedu 4 saukstus manu kruopu pamirkytas puseje stiklines pieno, net nezinojau kad varskes apkepas gali buti su miltais… O baltymus isplakus atskirai-tada toks purus ganasi ….

  2. Sukant varškę su kiaušiniais, reikia ir cukrų sudėti – praleista truputį 🙂 Kepa dabar- kvepia visas butas 🙂 Ačiū, Beata 🙂

  3. na va katik pasimegavau situo apkepu, labai skanu..vysnios gera skoni priduoda, o kai pagalvoji kad pagaminti prireike tik keleta minuciu tai isvis fantastika 🙂

  4. Aciu labai skanu 🙂
    Ypac skanu nu kokoso drozlemis, su migdolais siek tiek sausokas 🙂

  5. ar iškepus šis apkepas nebūna lyg košė? Juk į jį nesideda nei miltai, nei manų kruopos….?

  6. Labai skanu, dariau is ko turejau – grudeta varske, migdolo drozles o vietoj vysniu saldytas avietes. NEPAKARTOJAMA! ACIU!

  7. ačiū už receptuką, kuris toks paprastas, bet toksgeeeras 🙂
    išbandžiau šiandien su šaldytom mėlynėm labai skanu……

  8. Labai labai labai skanu. (: Tik siūlyčiau dėti kiek mažiau kokosų, 75g, nes kitaip tie kokosai per daug užmuša vyšnių ir varškės skonį.

  9. Vakar išbandėme – laaaabai patiko! Nieko ne per daug, nieko ne per mažai, laiko sugaišta – minimaliai, rezultatas – tobulas! Ačiūūūū, Beata! 🙂

  10. Įdomu kas man gausis – turėjau tik 2 kiaušinius, iš kurių 1 dar įskilęs, tai 1 liko vietoj 4… Ir vietoj šaldytų vyšnių dėjau vyšnių uogienės. Laukiu, kepa 🙂

  11. Mano nuomone,Beatos varškės apkepas yra nepalyginamai skanesnis nei šis nesusipratimas…
    Antra karta nekepciau ir niekam nerekomenduoju. Šis gaminys valgomas tik dėl uogų.

  12. Kas gyvenate uzsienyje ir norite tos tikros lietuviskos varskes, tai as ja pasiruosiu taip:
    Uzvirinu 1 Litra pieno, kai pradeda kilti patraukiu nuo ugnies ir supilu 500g naturalaus jogurto, bemaisant tuoj ir varske susitraukia. Net Lietuvoje mama nebeperka, o pati siuo budu gaminasi.

Rašyti komentarą