Spausdinti

Tradiciniai varškėčiai tik su dilgelėm, bet jų gamyba tikrai nedilgina.

 

 

Varškėčiai su dilgėlėmis

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
5 min.

Varškėčiams:

2 pakelių varškės po 200 g
1 kiaušinio
rimtos saujos dilgėlių lapų (juos nuplikykite ir kaip įmanoma labiau susmulkinkite);
8 kupinų šaukštų miltų
žiupsnio druskos

Padažui:

gabaliuko sviesto
kelių šaukštų jogurto be priedų arba grietinės
šaukšto nuplikytų ir susmulkintų dilgėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Varškėčiai

1

Sumaišykite varškę, kiaušinį, druską ir dilgėles.

2

Tuomet po šaukštą kraukite miltus ir maišykite, o vėliau – minkykite, kol tešla smarkiai nebelips prie rankų.

3

Atgnybkite gabaliuką, rankomis suformuokite volelį ir supjaustykite poros centimetrų ilgio kąsneliai. Na, kaip gaminami varškėčiai, daug aiškinti nereikia.

Reklama
41011
4

Sumeskite varškėčius į verdantį vandenį ir po gerų 5 minučių galite kviesti valgytojus. Per tą laiką suspėsite pasigaminti padažą.

Padažas

1

Viską sumaišykite nedideliame puode ant viryklės ir pakaitinkite. Į lėkštes dėkite varškėčius, užpilkite padažo ir – ant stalo.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Aciu uz recepta. Pati gyvenu Vokietijoje. Butinai gaminsiu, bet bandysiu su varske (Quark). Tiesa, ji kremine, bet nera is anksto pasudyta. Yra skirtingo riebumo: 20%, 40%, 50%. Manau, labiausiai panasi i lietuviska yra 20% varske. Ji zymiai liesesne. Taip vadinamas Frischkäse- panasus i lietuviska tepama sureli. Ji naudoju kepiniams su sluoksniuota tesla, o vaikai mielai tepasi ant tikros rugines, lietuviskos duonos.
    Gera ideja su dilgelemis!

  2. Pabandžiau šitą receptėlį. Dilgėles pakeičiau špinatais (ne taip paprasta šiais laikais savo kieme rasti dilgėlių ☺). Ir padažėlį šiektiek ‘sulietuvinau’ – idėjau apkepintų kumpio gabalėlių. Gavosi laaaabbbai skaniai. Mano vyras, prieš pasiūlant vakarienę, pasakė, jog AŠ VĖL SU TOM SAVO ŽOLĖM. Bet paragavęs, paprašė dar

  3. Truputį bijojau bandyti tokį seną Beatos receptą, bet pabandžiau. Kaip skanu! Į padažą dar įbėriau truputį prieskonių su druska. Mmmmm! Vyras kreivai žiūrėjo, kai atsinešiau dilgėlių. bet ir jam labai patiko. Ačiū už receptą!

Rašyti komentarą