8241
Beatos virtuvė

Varškėčiai su dilgėlėmis

(2)
Reikės:
  • 2 pakelių varškės po 200 g (ją vokiečiai paslaugiai iškart pasūdo, kas, ypač kepant pyragus, manęs nežavi, o naudodami paprastą lietuvišką įberkite žiupsnelį druskos);
  • 1 kiaušinio;
  • rimtos saujos dilgėlių lapų (juos nuplikykite ir kaip įmanoma labiau susmulkinkite);
  • 8 kupinų šaukštų miltų (įtariu, kad lietuviškai varškei reikia mažiau, bet ta kreminė vokiška miltus rijo kaip besotė)
  • Padažui:
  • gabaliuko sviesto;
  • kelių šaukštų jogurto be priedų arba grietinės;
  • šaukšto nuplikytų ir susmulkintų dilgėlių.

Gaminimas paprastas – sumaišykite varškę, kiaušinį ir dilgėles.

Tuomet po šaukštą kraukite miltus ir maišykite, o vėliau – minkykite, kol tešla smarkiai nebelips prie rankų. Atgnybkite gabaliuką, rankomis suformuokite volelį ir supjaustykite poros centimetrų ilgio kąsneliai. Na, kaip gaminami varškėčiai, daug aiškinti nereikia.

 

1 varske

3 tesla

4 tesla

5 varskeciai

Tuomet sumeskite juos į verdantį vandenį ir po gerų 5 minučių galite kviesti valgytojus. Per tą laiką suspėsite pasigaminti padažą.

Viską sumaišykite nedideliame puode ant viryklės ir pakaitinkite. Į lėkštes dėkite varškėčius, užpilkite padažo ir – ant stalo.

6 varskeciai

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Dovile parašė:

    Aciu uz recepta. Pati gyvenu Vokietijoje. Butinai gaminsiu, bet bandysiu su varske (Quark). Tiesa, ji kremine, bet nera is anksto pasudyta. Yra skirtingo riebumo: 20%, 40%, 50%. Manau, labiausiai panasi i lietuviska yra 20% varske. Ji zymiai liesesne. Taip vadinamas Frischkäse- panasus i lietuviska tepama sureli. Ji naudoju kepiniams su sluoksniuota tesla, o vaikai mielai tepasi ant tikros rugines, lietuviskos duonos.
    Gera ideja su dilgelemis!

  2. Viktorija parašė:

    Pabandžiau šitą receptėlį. Dilgėles pakeičiau špinatais (ne taip paprasta šiais laikais savo kieme rasti dilgėlių ☺). Ir padažėlį šiektiek ‘sulietuvinau’ – idėjau apkepintų kumpio gabalėlių. Gavosi laaaabbbai skaniai. Mano vyras, prieš pasiūlant vakarienę, pasakė, jog AŠ VĖL SU TOM SAVO ŽOLĖM. Bet paragavęs, paprašė dar

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.