8241
Beatos virtuvė

Valdorfo salotos su garstyčių užpilu

(2)
Reikės:
  • 1 obuolio
  • 2 salierų lapkočių
  • Saujos graikiškų riešutų
  • Krapų kuokštelio
  • Salotos lapų
  • 1 šaukšto nubraukto grudėtų garstyčių
  • 1 šaukšto nubraukto cukraus arba medaus
  • 5 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų balto vyno acto

 

Tikrai girdėjote, o galbūt ir ragavot,Valdorfo salotų,  tų Niujorke pirmą kartą Waldorfo viešbutyje pagamintų salotų  atmainų dabar neretai galima sutikti ant lietuviško giminių ir artimųjų vaišių stalo. Šalia baltosios ir burokėlių mišrainių jau įmanoma  rasti ir „naujų vėjų:“ t.y. salotų su vištienos  krutinėle,graikiškais riešutais, vynuogėmis, viskas gražiai apipilta majonezu ir tikrai gardu, traškūs riešutai, saldžios vynuogės. Tikrai žinote apie ką šneku… Iš tiesų  valdorfo taip vadinamos salotos paprastai savo ingridientų saraše rikiuoja būtinai graikiškus riešutus, obuolius ir salierus. Aišku su majonezu turbūt ir plytą galima sukramsnoti,  bet man atrodo, kad majonezo tikrai  ir taip yra daug ypač panašiose mišrainėse taigi aš šitas salotas siūlau gardinti garstyčių užpilu, salotos tikrai traškios, rūgščios ir  šoklios skonio prasme, gaivios ir ryškios, bet aišku niekas jūsų nesustabdys jei norėsite jas gardinti grietinės ir majonezo užpilu.

Svarbiausia viską supjaustyti tvarkingais vienodais kubeliais ir salierus ir obuolius, riešutus sutrupinti kad nebūtų pernelyg dideli gabalai, o maždaug panašaus dydžio kaip ir saliero bei obuolių kubeliai.

Atskiram dubenėlyje pagaminti padažą sumaišyti garstyčias su cukrumi, aliejumi ir actu, įberti smulkiai supjaustytų krapų. Užpilti ant salotų keletą šaukštų padažą viską sumaišyti. Ant salotos lapo dėti salotas. Tinka prie šaltos mėsos, dėl savo ryškaus skonio. Valgyti iš karto, ir pernelyg ilgai nelaikyti, nes iš obuolių ir salierų išsiskirs vanduo ir bus vandeningos.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Simona parašė:

    Labai skanios salotos. Dar nuo vakar užsilikusios vištienos įdėjau, todėl ir sotu buvo. O geriausia tai, kad joms nereikia majonezo 🙂

  2. Klausimėlis parašė:

    Norėjau paklausti , o keliom porcijom tinka šis receptas?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.