Šitas spalvingas blynų tortas – tikra vaikystės svajonė. Smagiausia tai, kad jį susikonstruoti savo gimtadieniui vaikai gali ir patys.
Tereikia prikepti stirtą gražiausių lietinių, paruošti švelnų varškės kremą ir sustingdyti indelį želė. Šito torto stingdyti ar laikyti per naktį nereikia.
O tuomet tegul darbuojasi maži pirštukai. Netgi galima tuo užsiimti per gimtadienį: tegul švenčiantys vaikai su draugais patys sulipdo ir papuošia tortą – liks tik įsmeigti žvakutę ir sudainuoti „Su gimimo dienaaaa“.
Vaikų svajonė: spalvotų lietinių tortas su švelniu varškės kremu
Lietiniams reikės:
Varškės kremui reikės:
Papuošti:
Gaminimas
Kiaušinius, cukrų, aliejų, pieną ir druską sumaišome. Miltus persijojame per sietelį ir pamažu įmaišome į tešlą – ji taps tiršta ir lipni.
Tuomet pamažu pilame vandenį ir vis maišome, kad išsiplaktų visi gumuliukai. Pirmiausia supilame ne visą vandenį: pilame 700 ml ir leidžiame tešlai pastovėti apie 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų. Jei tešla sutirštėja (tai priklausys nuo pasirinktų miltų imlumo drėgmei), supilame likusį vandenį.
Pasiruošiame varškės kremą: visus jam skirtus ingredientus išplakame iki vientisos švelnios masės. Geriausia tai daryti maisto kombainu arba į pagalbą pasitelkti maisto trintuvą.
Iš anksto pasiruošiame žemuoginės želė kubelius. Užverdame 250 ml vandens (vandens reikia perpus mažiau, kad žėlė kubeliai išlaikytų formą), suberiame „Dr. Oetker“ želė pakelio turinį į vandenį ir maišome, kol milteliai ištirps, bet daugiau nebeverdame. Želė supilame į didesnį stačiakampį indą, kad susidarytų 1–2 cm sluoksnis. Laikome šaltai, kol sustings į tvirtą želė sluoksnį. Vėliau jį supjaustysime kubeliais.
Paruoštą lietinių tešlą – ji turi būti skystesnė nei jogurtas, bet ne per skysta – padalijame į keturias dalis. Jas visas nudažome skirtingomis spalvomis – vienai tešlos daliai panaudojame apie pusę arba visą tūbelę „Dr. Oetker“ dažų. Juos įpylę į tešlą, gerai išmaišome plakti skirta šluotele.
Skirtingų spalvų lietinius kepame įkaitintoje keptuvėje, ją kas kartą lengvai patepame aliejumi. Labai skanu lietinius šiam tortui kepti su kokosų aliejumi.
Paruoštus lietinius patepame varškės kremu ir klojame vieną ant kito. Gražu dėti po kelis kiekvienos spalvos lietinius ir spalvas vis mainyti.
Šiltame vandenyje palaikome „Dr. Oetker“ balto glajaus pakuotę, kad masė suminkštėtų. Išsirenkame tinkamą antgalį, kad išeitų dailūs dekoratyviniai raštai.
Torto viršų papuošiame sustingusios želė kubeliais, spalvingais pabarstukais, spaudžiame glajaus žvaigždeles ar piešiame įvairius raštus. Kai kur patupdome šviežių uogų.
Jei norite, kai kuriuos sluoksnius patepkite uogiene ar trintomis uogomis. Tik nepadauginkite, kad nebūtų per saldu – užtektų tepti kas ketvirtą ar kas penktą sluoksnį. Želė kubelių galite pasiruošti kokių tik norite skonių. Galima ir kelių spalvų – jie gražiai žibės ant torto viršaus.
Torto puošimas – smagiausia dalis. „Dr. Oetker“ siūlo daugybę tam skirtų priemonių: spalvingų pabarstukų, glajų, kuriais galima piešti gražiausius ornamentus, želė, kurios kubeliai ant torto viršaus žibės kaip kokie brangakmeniai. Pasitelkite fantaziją.