8241
Beatos virtuvė

Turtingos makaronų salotos

(0)
Data 2022 liepos 13, autorius Mantas M
Reikės:
  • 300 g „La Molisana“ makaronų
  • 100 g saliamio
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • 200 g mažų mocarelos rutuliukų
  • 200 g Kalamatos alyvuogių be kauliukų
  • 150 g konservuotų artišokų
  • saujos bazilikų lapelių
  • druskos
  • Padažui:
  • 70 ml alyvuogių aliejaus „La Española“
  • 50 g raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštelių medaus
  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų skiedrelių
  • ½ citrinos sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • žiupsnio džiovintų raudonėlių

Makaronų patiekalai yra tikri greitų vakarienių lyderiai, o gal net čempionai: jei namuose yra pakuotė makaronų, šeimai badas negresia. Karštomis vasaros dienomis, kai šilto maisto nesinori, su makaronais galite pasigaminti net salotas. Svarbiausi komponentai čia yra du – kokybiški, itališki, iš kietagrūdžių kviečių miltų pagaminti makaronai „La Molisana“ ir ypač tyras pirmojo spaudimo aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus „La Española“. Na o priedai priklauso nuo jūsų fantazijos ar šaldytuvo turinio.

1. Makaronams „La Molisana“ virti imame kuo didesnį puodą, nes makaronai mėgsta plaukioti laisvai. Į verdantį vandenį dosniai beriame druskos – vanduo turi būti tikrai sūrus, kad išvirusiems makaronams nepritrūktų skonio. Suberiame „La Molisana“ makaronus (pasirinkome kaspinėlius), išmaišome ir verdame tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Makaronus salotoms galima pavirti ir viena kita minute ilgėliau (tik neperverdame!), nes atvėsę jie šiek tiek sukietėja. Išvirusius makaronus nukošiame, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti. Tada apšlakstome „La Española“ alyvuogių aliejumi ir paliekame atvėsti.
2. Kubeliais supjaustome dešrą, perpus perpjauname pomidoriukus ir suberiame į erdvų dubenį. Ten pat sudedame alyvuoges, artišokus, mocarelos rutuliukus.
3. Gaminame padažą: stiklainėlyje alyvuogių aliejų „La Española“ sumaišome su likusiais padažo produktais, uždengiame dangteliu ir gerai supurtome.
4. Į dubenį su daržovėmis suberiame atvėsusius makaronus, apliejame pasigamintu padažu ir gerai išmaišome. Gardiname šviežių bazilikų lapeliais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2,33 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.