Spausdinti

Trupininis migdolinis slyvų pyragas yra visiška prancūziška klasika! Trapi sviestinė tešla su migdolų kremo sluoksniu, o ant viršaus galima dėti kriaušes, slyvas ar obuolius. Aš dėjau DAUG slyvų, iškepė purus, saldus, truputį kaip pudingas, bet su sausainių gabaliukais. Fantastiškai skanus.

Trupininis slyvų pyragas

0
komentarai
9
Reklama
41010
Porcijos
10 asm.

Reikės:

100 g sviesto
2 šaukštų cukraus
Druskos
100 g kvietinių miltų
100 g avižinių miltų
Žiupsnio malto cinamono
Žiupsnio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto grietinės
120 g maltų migdolų
3 kiaušinių
1 šaukšto kvietinių miltų
140 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
500 g slyvų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Gaminame trupinius pagrindui. Sumaišome kvietinius ir avižinius miltus, kepimo miltelius, druską, du šaukštus cukraus, cinamoną ir minkštą sviestą. Pirštais sumaigome į trupinius, vieną saujelę atidedame į šalį. Į likusius trupinius dedame šaukštą grietinės ir išmaišome.

2

Gauta tešla išklojame atsegamos 24 cm skersmens kepimo formos dugną, prieš tai ją ištiesę kepimo popieriumi. Kol ruošiame migdolinę dalį, formą dedame į 170–180 laipsnių orkaitę dešimčiai minučių.

3

Gaminame migdolų kremą. Kavamale ar elektriniu smulkintuvu sumalame migdolus iki rupių miltų. Kitame dubenyje iki putų suplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į kiaušinių masę beriame miltus ir maltus migdolus, išmaišome.

Reklama
41011
4

Ant iškepusio pyrago pagrindo dedame pusę kiekio supjaustytų slyvų ir užpilame pusę migdolų kremo. Tą patį pakartojame darkart. Galiausiai viršų barstome likusia saujele trupinių.

5

 Kepame 170–180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, bet, priklausomai nuo kepimo formos pločio, tai gali užtrukti ir ilgiau. 

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Laba diena.
    Norėčiau pasiteirauti ar tinka vietoje maltų migdolų migdolų miltai? 🙂
    Ačiū!

Rašyti komentarą