8241
Beatos virtuvė

Troškintais jaučio žandais įdarytos paprikos

(0)

Šį receptą mano laidoje parodė puikūs kulinarai ir profesionalūs virtuvės šefai „Virtuvės broliai“. Įdarytos paprikos nėra jokia naujien, bet ar bandėt jas paruošti su troškintais jaučio žandais? Nuostabus atradimas!

Reikės:
  • Įdarytos paprikėlės
  • 2 jaučio žandai
  • vandens
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sezamų pastos (tahinio)
  • saldžiųjų paprikėlių ir Chalapos paprikų
  • 20 g sviesto
  • rūkyto sūrio
  • aliejaus
  • druskos, pipirų
  • Padažas:
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • saujelė mėtų lapelių
  • 1 dosnus žiupsnis kumino
  • 1 didelė česnako skiltelė

Vieną žvarbią žiemos dieną į „Beatos virtuvę“ atskriejo laiškas. Rašė mums du dzūkai – Šarūnas ir Darius, kurie, pasirodo, ne tik nuolat žiūri šią laidą, bet ir patys yra puikūs kulinarai ir profesionalūs virtuvės šefai, susipažinę darbe ir tapę bičiuliais, arba kitaip – „Virtuvės broliais“. Jų troškintais jaučio žandais įdarytos paprikos tikrai ypatingos.

Šarūnas ir Darius įdarė ne mums įprastas dideles, bet mažąsias paprikas. Ir ne malta mėsa, o troškintais jaučio žandais! Šalia jie paruošė jogurtinį padažą su šviežiomis mėtomis ir kuminu.

Tai gali būti ir vakarienė, ir draugų kompanijos užkandis, kurį imi pirštais ir valgai užsikraudamas padažo.

Broliai viską kepė lauke, griliuje, tačiau tą patį galima padaryti ir orkaitėje, o mėsą troškinti gilioje keptuvėje su dangčiu ar puode ant viryklės.

Gaminame:

  1. Nuo žandų nupjaustome plėveles. Puode įkaitiname aliejų ir apkepame juos iš abiejų pusių. Kai abi pusės gerai apskrunda, įpilame vandens, kad apsemtų, įdėdame česnako skilteles, beriame druskos ir pipirų.
  2. Uždengiame dangtį, sumažiname kaitrą ir ant labai mažos ugnies arba 130-140℃ laipsnių orkaitėje, troškinsime apie 3,5–4 val.
  3. Paprikyčių viršūnes nupjauname, išskobiame sėklytes ir sustatome į kepimo indą.
  4. Padažui sumaišome natūralų jogurtą, sutrintą česnaką, kuminą ir kapotas mėtas.
  5. Jaučio žandus suplėšome, sumaišome su tahiniu. Mėsa prikemšame paprikas.
  6. Į tarpus tarp paprikų dedame sviesto gabaliukus ir užtarkuojame rūkyto sūrio.
  7. Įdedame į 200 ℃ orkaitę, kepame 5 minutes. Tuomet uždedame dar sūrio ir pakepame apie 10–15 minučių. 
  8. Patiekiame su padažu ir, jei norime, pabarstę saulėgrąžų daigais.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.