Spausdinti

Tai iš Pietų Amerikos kilęs pyragas, laistomas trijų rūšių pienu: saldintu ir nesaldintu sutirštintu pienu bei iš grietinėlės suplakta „karūna“. Iš pažiūros paprastas pyragas ar keksas tampa nuostabiai purus, drėgnas ir labai malonus gomuriui.

„Tres Leches“, arba trijų pieno rūšių pyragas

0
komentarai
1
Porcijos
12 asm.

Reikės:

450 g jau paruoštų miltų su kepimo milteliais (self raising)
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnio druskos
300 g sviesto
250–270 g cukraus
4 kiaušinių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
4 šaukštų sterilizuoto nesaldinto sutirštinto pieno

Pyragui palaistyti:

300 ml saldinto sutirštinto pieno
250 ml sterilizuoto nesaldinto sutirštinto pieno
180 ml plakamosios grietinėlės

Pyragui pabaigti:

300 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštų miltelinio cukraus
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
džiovintų spanguolių, liofilizuotų uogų bei cinamono papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Didelę aukštą kekso formą patepame sviestu. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.

2

Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol masė pabals, o jos tūris padidės.

3

Po vieną mušame kiaušinius ir vis plakame.

Reklama
41011
4

Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska.

5

Maišydami per kelis kartus miltus suberiame į sviesto ir kiaušinių masę.

6

Supilame nesaldintą sutirštintą pieną, išmaišome.

7

Masę supilame į pasiruoštą kepimo formą ir kepame apie 45 minutes arba patikriname mediniu pagaliuku – ištrauktas iš pyrago jis turi būti sausas. Ištraukiame iš orkaitės, apie 10 minučių paliekame ataušti ir perkeliame ant grotelių, kad greičiau atvėstų.

8

Formą išplauname ir nusausiname. Nesaldintą ir saldintą sutirštintą pieną bei grietinėlę gerai sumaišome.

9

Uždedame formą ant pyrago ir apverčiame, kad jis liktų formoje. Subadome jį ilgu mediniu iešmeliu ir sulaistome pasiruoštu mišiniu. Laistome lėtai, leidžiame pienui įsigerti, tai gali užtrukti kelias minutes.

10

Supylę visą pieną paliekame pyragą pastovėti 30 minučių, kad pienas visiškai įsigertų ir sudrėkintų pyragą. Tada atsargiai išverčiame pyragą ant serviravimo lėkštės.

11

Grietinėlę su miltiniu ir vaniliniu cukrumi išplakame iki standžios konsistencijos. Aptepame pyrago viršų arba ir šonus – kaip labiau norisi. Puošiame cinamonu, džiovintomis spanguolėmis ar liofilizuotomis uogomis. Prieš patiekiant geriausia palaikyti šaldytuve kelias valandas ar pernakt.

Ingredientai
Alternatyva

Jei nerandate (self raising) miltų, prireiks 4 kupinų šaukštelių kepimo miltelių.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Tres leches turi but very moist ir prisunkes nuo pieno. Sitas atrodo per sausas, kad vadintusi tres leches.

Rašyti komentarą