8241
Beatos virtuvė

„Tres Leches“, arba trijų pieno rūšių pyragas

(1)
Reikės:
  • 450 g jau paruoštų miltų su kepimo milteliais (self raising)
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 300 g sviesto
  • 250–270 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 šaukštų sterilizuoto nesaldinto sutirštinto pieno
  • Pyragui palaistyti:
  • 300 ml saldinto sutirštinto pieno
  • 250 ml sterilizuoto nesaldinto sutirštinto pieno
  • 180 ml plakamosios grietinėlės
  • Pyragui pabaigti:
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 2 šaukštų miltelinio cukraus
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • džiovintų spanguolių, liofilizuotų uogų bei cinamono papuošti

Tai iš Pietų Amerikos kilęs pyragas, laistomas trijų rūšių pienu: saldintu ir nesaldintu sutirštintu pienu bei iš grietinėlės suplakta „karūna“. Iš pažiūros paprastas pyragas ar keksas tampa nuostabiai purus, drėgnas ir labai malonus gomuriui.

  1. Didelę aukštą kekso formą patepame sviestu. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  2. Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol masė pabals, o jos tūris padidės.
  3. Po vieną mušame kiaušinius ir vis plakame.
  4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska.
  5. Maišydami per kelis kartus miltus suberiame į sviesto ir kiaušinių masę.
  6. Supilame nesaldintą sutirštintą pieną, išmaišome.
  7. Masę supilame į pasiruoštą kepimo formą ir kepame apie 45 minutes arba patikriname mediniu pagaliuku – ištrauktas iš pyrago jis turi būti sausas. Ištraukiame iš orkaitės, apie 10 minučių paliekame ataušti ir perkeliame ant grotelių, kad greičiau atvėstų.
  8. Formą išplauname ir nusausiname. Nesaldintą ir saldintą sutirštintą pieną bei grietinėlę gerai sumaišome.
  9. Uždedame formą ant pyrago ir apverčiame, kad jis liktų formoje. Subadome jį ilgu mediniu iešmeliu ir sulaistome pasiruoštu mišiniu. Laistome lėtai, leidžiame pienui įsigerti, tai gali užtrukti kelias minutes.
  10. Supylę visą pieną paliekame pyragą pastovėti 30 minučių, kad pienas visiškai įsigertų ir sudrėkintų pyragą. Tada atsargiai išverčiame pyragą ant serviravimo lėkštės.
  11. Grietinėlę su miltiniu ir vaniliniu cukrumi išplakame iki standžios konsistencijos. Aptepame pyrago viršų arba ir šonus – kaip labiau norisi. Puošiame cinamonu, džiovintomis spanguolėmis ar liofilizuotomis uogomis. Prieš patiekiant geriausia palaikyti šaldytuve kelias valandas ar pernakt.

Jei nerandate (self raising) miltų, prireiks 4 kupinų šaukštelių kepimo miltelių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4,30 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Rasyte parašė:

    Tres leches turi but very moist ir prisunkes nuo pieno. Sitas atrodo per sausas, kad vadintusi tres leches.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.