8241
Beatos virtuvė

Traškūs avižiniai sausainiai

(40)

Tradiciniai, traškūs ir tiesiog neatsivalgomi avižiniai sausainiai.

Reikės:
  • 120 g sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 100 g miltų
  • 100 g avižinių dribsnių
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • saujos saulėgrąžų
  • saujos moliūgo sėklų
  • saujos razinų
  • druskos

  1. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Turi išeiti minkštas kremas.
  2. Įplakame kiaušinį. Viską galima atlikti ir šaukštu, nebūtina elektrinio plakiklio traukti, viskas turi būti tiesiog minkšta ir vientisa.
  3. Sėklas, razinas, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į  sviesto masę.
  4. Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai ištrauksite, bus minkšti, o vėsdami jie sukietės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 4,37 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Danute parašė:

    Labai skanus sausainukai

  2. Olga parašė:

    Aciu Beata puikus receptas.Musu seimos megstamiausi sausainiukai.

  3. Silvija parašė:

    Puikūs. Visad gaunasi 🙂 kai nuo sviestinių sausainių liko 3 kiaušinių baltymai, ir juos sudėjau. Buvo tvirtesni avižiniai, nes šiaip gaunasi labai trapūs ir sunkiai transportuojami 🙂

  4. Lukas parašė:

    Labai skanu!

  5. agne parašė:

    Sveikos mielosios kepejeles 🙂 noriu paklausti ar galima butu avizinius dribsnius keisti aviziniais miltais? 🙂

  6. Egidija parašė:

    Laibai skanūs!!! Truputį saldoki …..Sekantį kartą dėsiu daugiau avižinių dribsnių… Taip pat neturėjau moliūgo sėklų, tai įdėjau suskaldytų migdolų !!!!
    Kam tešla per daug limpa, įdėkite 10- 15 minučių į šaldytuvą!!!!
    Labai geras receptas , kai norime išsikepti sausainukų su vaikais!
    Ačiū, Beata!

  7. Vida parašė:

    Kepam, kepam ir kepam. Niekaip šeimynai neatsibosta!

  8. Matas parašė:

    Ar galima dėti avižinius miltus vietoj kvietinių?

  9. Viktorija parašė:

    Šiandien kepiau, labai skanūs sausainukai, tiesiog nuostabūs!!❤dar nebaigus kepti sakiau sau, kad būtinai dar ir dar kepsiu. Jei kas dvejojat ar kepti, nedvejokit eikit į virtuvę ir išsikepkit šių skanių Beatos sausainukų!

  10. Regina parašė:

    Kepiau pagal si recepta .Vietoj seklu idejau graikiniu riesutu .Labai skanu ,tik man truputi per saldu .Aciu uz skanu recepta .

  11. Raimonda parašė:

    Beata, sakykite ar galėčiau kuom nors pakeisti kiaušinį? Mano vaikučiai jam alergiški, o taip norisi palepinti mažuosius

  12. Deimantė parašė:

    Sveikos, ar tiktų sezamo sėklos į sausainius?

  13. Neringa parašė:

    As cukraus dejau 100g ir man vis tiek buvo per saldu, sviesto irgi dejau maziau, 100g :). Kartosiu, tik su dar maziau cukraus

  14. Ruta parašė:

    Ar būtų įmanoma kažkuo pakeisti cukrų? Ar gautųsi sausainiai?

  15. Aušra parašė:

    Sveiki, šie sausainiai skamba labai skaniai.. sakykit, ar pavyktų juos iškepti konvekcinėje krosnelėje? nes mūsų dujinė orkaitė visai nekaista..

  16. Irma parašė:

    Superiniai sausainiai ir labai greitai pagaminami, tik aš mažiau cukraus dejau ir dar aguonų linų sesamo sėklų.
    Labai ačiū Beata už tavo receptus,dar nei karto nepavede viskas gaunasi super!

  17. Jūratė parašė:

    Kepiau avižinius sausainius pagal savo turima receptą visai be miltų. Ir puikiai gaunasi, visai nesubyra, todėl jeigu norisi mažiau gliuteno miltų galima ir nedėti. O cukraus dėjau tik 100 gr ir saldumo pakako.

  18. Egle parašė:

    Labai skanus avižiniai sausainiai!

  19. Raimonda parašė:

    Laba diena ar orkaite 170c su vėjeliu ar tik apacia virsus?

  20. Dovilė parašė:

    Paprastai, bet tikrai ne prastai!!! Ačiū!

  21. Lina parašė:

    Uzskaityta 🙂 Ka tik paragavau, kepsiu dar. Aciu 🙂

  22. Augustinas parašė:

    Ar galiu vietoje sviesto naudoti margarina?

  23. Ingrida parašė:

    Labai skanūs sausainukai, kepsiu ir kepsiu ačiū

  24. Eglė parašė:

    Nuotaikos pakėlėjai! Ačiū Beata
    Mes neturėjom paprasto rudo cukraus tai keitėm į palmių. Razinų irgi neturėjom keitėm į abrikosus. Man asmaniškai, truputį persaldūs, ir kitą kart cukraus apmažint norėtūsi, bet visiems kitiems sako – Nerialūs! Ypač patinka kad viskas paprasta, greita ir vaikams nepabosta gaminti

  25. Janina parašė:

    Pabandžiau ir aš gavosi Super

  26. Eglė parašė:

    Laba man 11 metų ir man taip pat patiko ir pavyko iškepti sausainius tik vietoj razinų dėjau šokoladą ir dėjau tik 100g cukraus

  27. Indrė parašė:

    Kokio skanumo! Nerealūs. Ačiū už receptą! Tik cukraus dėjau 60 g. Ir 3 šaukštelius datulių sirupo.

  28. Sigita parašė:

    Pabandėm išsikepti, mums per saldūs, nors šiaip saldžiai mėgstam… Po 15 min.kepimo sausainiuko vidurys dar nebuvo iškepęs, vėliau perkepė, kai atvėso, buvo labai traškūs…

  29. Donata parašė:

    Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinį sudėti i viena dubenį ir viską išmaišyti mikseriu. Vėliau sudėti avižinius dribsniu, miltus ir pasirinktus riešutėlius 🙂

  30. Gintarė parašė:

    Kepėm šiandien su dukra! Gavosi tobuli. Dviguminau receptą, tik cukraus dėjau 150 gr, o sviesto 170 gr. Dėjom smulkintų abrikosų it anakardžių! Gavosi tobulai skanūs. Tiesa avižinius dribsnius kiek pasmulkinau su blenderiu.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.