8241
Beatos virtuvė

Traškios vištų blauzdelės

(0)
Porcijos: 6-8
Reikės:
  • 1 kg vištos blauzdelių
  • 2 stiklinių kefyro
  • po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako
  • 6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
  • 3 šaukštų bulvių krakmolo
  • druskos, pipirų
  • gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 l rapsų aliejaus kepimui
  • Garnyrui:
  • 1 kg batatų
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • Kopūstų salotoms:
  • 1 nedidelio kopūsto
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 morkų
  • 1 saliero gumbo
  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • 3 šaukštų majonezo
  • žiupsnio kmynų
  • kelių šaukštų marinuotų kaparėlių

Šios traškios vištų blauzdelės man primena tokias, kokias ragavau viename amerikietiškame restorane. Garnyrui ruošiau batatus bei kopūstų salotas. Tokie pietūs patiks ir vaikams, ir suaugusiems.

Gaminame vištų blauzdeles:
1. Blauzdeles apipilame kefyru ir sudedame prieskonius (druska, karis, paprika, pipirai, džiovinti česnakai). Viską gerai išmaišome, tam kad kefyras ir prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant visų blauzdelių. Paliekame marinuotis parai ar bent 12h. Na, o jei visai neturime laiko, bent jau valandai.
2. Į kepimo skardą beriame kvietinius miltus bei krakmolą. Dedame šiek tiek druskos, pipirų bei paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome.
3. Puode įkaitiname aliejų. Jau pasimarinavusią vištieną apvoliojame miltų mišinyje ir verdame aliejuje apie 10 min. Apkeptą vištieną sudedame į kepimo skardą ir dar kelias minutes pakepame 180-190°C įkaitintoje orkaitėje.

Gaminame batatus:
1. Batatus (saldžiąsias bulves) supjaustome skiltelėmis (odelės lupti nereikia, ji ir skani, ir sveika, ir padeda išlaikyti iškepusių skiltelių formą).
2. Batatus sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstome druska, pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min.

Gaminame kopūstų salotas:
1. Kopūstą plonai supjaustome, užberiame šiek tiek druskos, įpilame citrinos sulčių ir šiek tiek pamaišome.
2. Saliero gumbą bei morkas sutarkuojame ir sudedame į tą patį dubenį kaip ir kopūstus.
3. Dedame majonezo, tišrto graikiško jogurto, kmynų, kaparėlių, truputį pipirų, druskos ir viską sumaišome.

Viskas paruošta! Belieka kviesti artimuosius ir sėsti prie stalo.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3.14 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/baneris-BV-rekomend-brita-2vnt-300x250.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.