Spausdinti

Šios traškios vištų blauzdelės man primena tokias, kokias ragavau viename amerikietiškame restorane. Garnyrui ruošiau batatus bei kopūstų salotas. Tokie pietūs patiks ir vaikams, ir suaugusiems.

Traškios vištų blauzdelės

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Blauzdelėms

1 kg vištos blauzdelių
2 stiklinių kefyro
po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako
6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
3 šaukštų bulvių krakmolo
druskos, pipirų
gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių
1 l rapsų aliejaus kepimui

Batatams

1 kg batatų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Kopūstų salotoms

1 nedidelio kopūsto
druskos, šviežiai maltų pipirų
½ citrinos sulčių
2 morkų
1 saliero gumbo
3 šaukštų graikiško jogurto
3 šaukštų majonezo
žiupsnio kmynų
kelių šaukštų marinuotų kaparėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Blauzdelės

1

Blauzdeles apipilame kefyru ir sudedame prieskonius (druska, karis, paprika, pipirai, džiovinti česnakai). Viską gerai išmaišome, tam kad kefyras ir prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant visų blauzdelių. Paliekame marinuotis parai ar bent 12h. Na, o jei visai neturime laiko, bent jau valandai

2

Į kepimo skardą beriame kvietinius miltus bei krakmolą. Dedame šiek tiek druskos, pipirų bei paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome.

3

Puode įkaitiname aliejų. Jau pasimarinavusią vištieną apvoliojame miltų mišinyje ir verdame aliejuje apie 10 min. Apkeptą vištieną sudedame į kepimo skardą ir dar kelias minutes pakepame 180-190°C įkaitintoje orkaitėje.

Reklama
41011

Batatai

1

Batatus (saldžiąsias bulves) supjaustome skiltelėmis (odelės lupti nereikia, ji ir skani, ir sveika, ir padeda išlaikyti iškepusių skiltelių formą).

2

Batatus sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstome druska, pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min.

Kopūstų salotos

1

Kopūstą plonai supjaustome, užberiame šiek tiek druskos, įpilame citrinos sulčių ir šiek tiek pamaišome.

2

Saliero gumbą bei morkas sutarkuojame ir sudedame į tą patį dubenį kaip ir kopūstus.

3

Dedame majonezo, tišrto graikiško jogurto, kmynų, kaparėlių, truputį pipirų, druskos ir viską sumaišome.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą