Smagiausias būdas valgyti vištieną – kai ji yra supertraški! Ir nereikia pilno puodo riebalų – ši puikiausiai iškepa orkatėje. Amerikiečių virtuvė be traškios vištienos neįsivaizduojama, nes tai tikras hitas visada perpiet ir vakare, mažam ir dideliam. O šalia dar puikuojasi kapotos salotos su populiariuoju „Rančos“ padažu.
1. Dubenyje sumaišome kefyrą su druska, juodaisiais pipirais, paprikų milteliais ir Dižono garstyčiomis. Į tą dubenį sudedame vištienos filė juosteles, jas pamasažuojame ir paliekame marinuotis porą valandų arba bent kelias minutes, jei skubame.
2. Kočėlu, rankomis arba elektriniu trintuvu susmulkiname kukuruzų dribsnius. Gautus trupinius suberiame į gilesnę lėkštę.
3. Iš kefyro traukiame po vieną vištienos filė juostelę ir dedame į trupinius, rankomis ją apspausdami, kad pasidengtų tolygiu kukurūzų dribsnių sluoksniu. Apvoliotus gabaliukus dėliojame ant kepimo popieriu ištiestos skardos, viršų patepame aliejumi ir kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
4. Gaminame kapotas salotas. Supjaustome salotų gūžę, avokadą, pomidorus ir agurkus, viską sudedame į dubenį ar lėkštę, kurioje serviruosime. Ten pat suberiame ir konservuotus kukurūzus. Atskirame dubenėjye gaminame padažą: sumaišome visus padažo ingredientus, pagardiname kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Jau du kartus gaminau, tobulai skanu!!