Spausdinti

Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, o be to ir labai maistingi.  Tikrai ilgai netruksite šias salotas pasigaminti, o valgyti bus vienas malonumas – pilna lėkštė traškumo ir sveikatos!

Traškios sveikuoliškos žiedinių kopūstų salotos su migdolų aliejumi

0
komentarai
4
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 nedidelės žiedinio kopūsto galvos
3 saliero stiebų
3 trumpavaisių agurkų
150 g įvairių alyvuogių be kauliukų
100 g lazdyno arba migdolų riešutų
Didelės saujos petražolių lapelių
Saujos auksinių razinų
1-2 šaukštų kanapių baltymų (nebūtina)
1 šaukšto konservuotų kaparėlių
5-6 šaukštų migdolų aliejaus
trupučio obuolių acto
Druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Beriame riešutus į kepimo skardą ir siunčiame juos į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę  paskrusti apie 10-15 minučių, kol ims skleisti malonų kvapą ir taps natūraliai saldesni. Skrudintus riešutus trumpam atidedame į šalį, kad atvėstų.

2

Verdančiu vandeniu užpilame razinas ir leidžiame kelias minutes pabrinkti, suminkštėti.

3

Mandolina arba aštriu peiliu supjaustome žiedinį kopūstą į patogaus dydžio kąsnelius. Panašaus dydžio gabaliukais supjaustome ir saliero stiebus bei agurkus (jeigu šie turi labai daug sėklų, galima jas pašalinti – perpjaujti agurką išilgai ir šaukšteliu išskobti vandeningą dalį). Beriame visas daržoves į erdvų dubenį.

Reklama
41011
4

Peiliu ar rankomis pasmulkiname alyvuoges bei kepintus riešutus, beriame juos pas daržoves į dubenį. Ten pat siunčiame ir šaukštą kaparėlių, dosnią saują kapotų petražolių ir išmirkusias razinas. Beriame druskos, juodųjų pipirų ir jei naudojame, kanapių baltymus. Viską gerai rankomis ar šaukštu išmaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų. Tiesiai ant paruoštų salotų liejame aliejaus, pradžiai vieną šaukštą obuolių acto ir labai atidžiai viską išmaišome. Paragaujame, ar nieko netrūksta ir pageidaujamą skonį reguliuojame atitinkamai.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą