8241
Beatos virtuvė

Traškios juodųjų lęšių salotos

(5)
Reikės:
  • 200 g nevirtų juodųjų lęšių
  • Lauro lapų
  • Pusės citrinos sulčių
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelė
  • Pusė brokolio
  • Pusė cukinijos
  • 1 agurkas
  • Pusė avokado
  • Įvairių daigų
  • Padažui:
  • Pusė avokado
  • 1 citrinos sultys
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 šaukštai marinuotų Chalapos paprikų
  • Druskos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis, o pagardintos jos neatsivalgomu, aksomės tekstūros šiek tiek tiek aštriu avokadų padažu. Tikras skonių ir tekstūrų šokis!

Lęšius išverdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens katu su lauro lapu. Juodiesiems lęšiams suminkštėti prireiks apie 13-15 minučių. Tada juos nusunkiame, palaistome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir beriame druskos, įtarkuojame vieną česnako skiltelę ir išmaišome, tagu trumpai pasimarinuoja.

Labai smulkiai supjaustome brokolį, iš agurkų šaukšteliu išimame sėklytes, juos smulkiai supjautome ir įmaišome į šiltus lęšius. Plonais griežinėliais supjaustome avokado puselę, daržovių skustuku suskutame cukiniją, kaspinėlius susukame.

Gaminame padažą-kremą. Elektriniu trintuvu sutriname avokado minkštimą su česnako skiltele, vienos citrinos sultimis, marinuotomis Chalapos paprikomis, trupučiu druskos ir alyvuogių aliejumi.

Serviruojame. Ant lešių dedame avokado, cukinijų kaspinų, daigų ir gerą šaukštą padažo.

lęšių salotos

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Margarita parašė:

    O cukinija cia zalia dedama?

  2. Silvija parašė:

    Nuostabios salotos

  3. Ausra parašė:

    O šis receptas keliems valgytojams skirtas?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.