Spausdinti

Na štai tokie pietūs ar vakarienė man labai patinka. Toks gaivumas užburia, o dar ir kynva kruopos su savo maistingumu tikrai padeda geriau jaustis. Valgai ir jauti, kad darai naudą sau ir savo organizmui. O tada jau ir kūnas padėkoja tau už lengvą, neapsunkinančią vakarienę ar pietus.

Traškios bei gaivios obuolių ir salierų salotos su rūgštynių padažu

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
15 min.

Reikės:

Poros saujų mėgiamų salotų lapų, labiau tiks švelnesni
1 saliero (arba rabarbaro) lapkočio
1 obuolio
50 g kietojo sūrio (pasirinktinai)
50g smulkių kruopų kaip kynva (pasirinktinai)
pusės citrinos sulčių
2-3 šaukštų grietinės
80-90 g rūgštynių
3-4 ridikėliai
druskos
1 šaukštelio garstyčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Salotų lapus dedame į dubenį. Jei didesni, pasmulkiname. Saliero lapkotį supjaustome plonais griežinėliais. Dedame į dubenį su salotomis. Ten pat dedame griežinėliais pjaustytus ridikėlius. Obuolį supjaustome skiltelėmis ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nepajuoduotų. Dedame į dubenį su salotomis bei salieru. Išmaišome. Jei norėtume sotesnių salotų, įdėkite kietoje sūrio drožlių ir/ar virtų smulkių kruopų.

2

Padažui į maisto kombainą sudedame nuplautus rūgštynių lapelius, grietinę ir šiek tiek druskos. Viską sutriname į vientisą padažą.Viskas, gardiname salotas padažu ir ragaujame! Tikra vasara lėkštėje!!!

Ingredientai
Alternatyva

Jei norėtumėte „stipresnio“, aitresnio padažo, galite įdėti šiek tiek garstyčių, tačiau rūgštynių aitrumo tikrai pakanka.

Jei jau nebėra ridikėlių, tai galite ir papriką panaudoti, o jei rūgštynių taip pat nebeliko, tai tada dėkite špinatų ar rukolos lapus ir šliūkštelkite truputėlį acto į padažą.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą