Na ką dar galėčiau parašyti apie šitą nacionalinį patiekalą, jei jau jis visomis kalbomis apdainuotas ir iš visų pusių jo portretas nupieštas?
Pagrindinė užduotis, gaminant cepelinus, yra taip užmaišyti bulvių tarkių tešlą, kad verdant ji nesuplyštų ir išlaikytų įdarą neišsibėgiojusį. Priklausomai nuo bulvių miltingumo ir krakmolingumo, gaminant jums gali tekti įberti daugiau ar mažiau krakmolo, taip pat reikės patreniruoti ranką, kiek gi to skysčio nuo bulvių tarkių nuspausti. Kuo daugiau įdėsite virtų bulvių, tuo minkštesni bus cepelinai: man labiausiai pasiteisinęs santykis yra 1 dalis virtų bulvių ir 3 dalys bulvių tarkių. Tik turiu jus perspėti, kad kuo didesni cepelinai, tuo didesnė tikimybė, kad jie sutruks.
Cepelinus su mėsa galite daryti dirižablio formos, su varške – apvalius, kaip kukulius. Bent jau mano šeimoje visada taip buvo daroma, kad atskirtume, kas cepelino viduje. Tik pradėk apie juos kalbėti, ir štai iškart užsinori…
Idėjos:
Kiek laiko reikia cepelinus virti?
Sveiki,pirma kart pati gaminsiu cepelinus,o virtas bulwes reik sutrinti taip tarsi darai bulviu kose?
Niekada nededu virtų bulvių.į tarkę beriu tik druskos.Faršui-kiaušinis,druska,pipirai.Varškei-kiaušinis,kiaušinio trynys,druska.Spirgai su svogūnais ir truputis krakmolingo vandens nuo cepelinų viralo.Pavasarį,ar vasaros pradžioj,kai bulvės jau greičiau juoduoja-vitamino C tabletė.
Bet jei yra noras gaminti su virtom bulvėm,tai patariu virti su lupyna,nulupti atšalusias ir sumalti per mėsmalę
Labas Beata man kiek verdu visada iztyzta cepelinai kiek to krakmolo dėti pridedu ir kaip guminiai pasidaro ką blogai darau bulvių virtų dedu beveik pusė ant puses
Pirkit miltingas bulves. 1dalis virtu bulviu ir 4 dalys zaliu bulviu! Krakmolo nededu. Kiekviena cepelina apvoliuoju krakmole. Verdu ant mazos ugnies.
Sveika Beata kiek krakmolo deti verdant su angliskom bulvem. Aciu
Sveika o ar imanoma krakmola kuo nors pakeisti?
sveiki Beata, norejau paklausti ka reikia daryt jei bulviu tesla gaunasi lipni ir skystoka , neina mesos ideti i tesla iskart istyzta nes visa tesla prilimpa prie ranku, o viska dariau pagal recepta?!
Labas Beata, cepelinu tešla išejo labai lipni, kai pridejau virtu bulviu, sumaltos virtos bulves buvo kaip guma. Net gi ne ne pavyko padaryti gražios cepelinu formos, o verdant jie ižtižo po 10min. Ka padariau neteisingai? Jusu knygoje“Prie stalo Lietuva“ matosi nuotraukoje, kad bulvine tešla ne limpa prie ranku, bet mano tokia ne išejo. Gal Vokietijoje bulves ne tokios kokiu reikia??
Sveiki Beatute…
As dar mesyte pagardinu dziovintais baravykais.
Rudenelio cepelinai.,, 🙂
Sveika Beata 🙂 padarius ta bulvių koše nereike krakmolo ar kazko dėt? Ar tiesiog užtenka tos košes ir viskas? Darysiu pirma karta,tai baisu,kad nepavyks 🙂
O y ta bulviū koše nereike daugiau nieko det? Nei krakmolo? Tiesiog daryt taip kaip yra?
Labas vakaras, praeitą kartą pagal jūsų receptą dariausi cepelinus, bet bulvės negrudau, o tarkavau ir viskas gavosi puikiai. Šį kartą taip pat cepelinus dariau pagal jūsų receptą, tik šį kartą bulves sugrudau ir man masė gavosi per skistą ir niekaip negaliu suformuoti cepelino gal dėl to, kad dėjau kiaušinį, ar masė pastovėjo ilgesnį laiką. Gal galite pasakyti, kodėl taip nutiko? Ačiū
Ką daryti, kad nepatamsėtų cepelinų tarkiai?
Labai panašiai kaip mano mama daro 🙂
O kada reikia druską į bulves dėti? Į tą minkomą masę, ar į verdantį vandenį?
Linkejimai <3
Tik norejau pasakyt dar svarbu dalyka. Vanduo turi but butinai uzvires kai dedi cepelinus ir jeigu pvz verdi daugiau, negalima ju visu sumesti vienu metu. Reikia ideti dali ir vel palaukti kol vanduo uzvirs, tada sudet likusius. Cia budavo mano klaida koldel jie issileisdavo, nes puodas didelis, kol idedi paskutini vanduo atsala.
Kad cepelinai nepatamsetu sutarkuoju i tarkius dideli svoguna visada, zodziu kartu su visom bulvem.
Kiek reikia žalių bulvių 10 cepelinų?
Kiek cepelinų (porcijų) išeina iš šio recepto ingredientų?
Labas Beatą. Turiu klausimą, kaip geriausia laikyti išvirtus tarkuotų bulvių cepelinus jei jų nesuvalgiau ir jie lieka kitai dienai?
Tradiciniai cepelinai? Dedamas šaukštais krakmolas? Kažkoks cirkas, pasityčiojimas iš cepelinų. Koekviena normali šeimininkė žjno, jaip pagaminti tradiconou cepelinus, o čia kažkoks pusgaminis pagal vici technologiją…
Miela Beata, man toks klausimelis iskilo, bulves cepelinams verdamos turi buti su odele ir veliau lupamos ar nuskutamos ir isverdamos? aciu uz atsakyma.