8241
Beatos virtuvė

Totoriški pyragėliai „Peremeč“

(10)

Nuostabiai traškūs ir gardūs, su sultingu mėsos įdaru - tiesiog neatsivalgomi!

Reikės:
  • 350 g miltų
  • 1 stiklinė kefyro
  • pusė šaukštelio sodos
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnis druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • Įdaras
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 svogūnas
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinis

Šįkart mano laidos „Virtuvės iššūkio“ herojai – linksma totorių šeima iš Grigiškių. Šiandien jie iš mano atsiųstu produktų pagamins jų šeimos labai mėgstamus pyragėlius su mėsa „peremeč“.

Gaminame mėsos įdarą. Maltą mėsą sumaišome su kapotais svogūnais, druska, juodaisiais pipirais. Įmušame kiaušinį ir rankomis viską gerai suminkome.

Ruošiame tešlą. Į kefyrą suberiame maistinę sodą, išmaišome ir paliekame kelias minutes sureaguoti. Tada mušame kiaušinį, beriame druską ir cukrų ir gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir pradžioje maišome šluotele, o paskui minkome rankomis, kol tešla susijinugs į vientisą kamuoliuką.

Tešlą supjaustome ir susukame į golfo kamuoliuko dydžio gumulėlius. Pabarstę miltais iškočiojame blynelius. Kuo ploniau iškočiosime, tuo traškesni pyragėliai iškeps. Į blynelio vidurį dedame 1-2 šaukštus mėsos įdaro, jį tolygiai paskirstome, palikdami 1 cm kraštelį neuždengtą. Tą tešlos kraštelį užsukame pirštais taip, kad pyragėlio įdaras matytųsi – neuždarome aklinai.

Keptuvėje įkaitiname aliejaus tiek, kad dugnas būtų apsemtas apie 1 cm sluoksniu. DĖMESIO, pirmiausia pyragėlius kepame skylute žemyn ir apverčiame tik vieną kartą (mėsai kepant išsiskirs gardus sultinys, kurio nenorime prarasti). Įkaitintame aliejuje pyragėlius kepame apie 2-3 minutes kiekvieną pusės.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3,95 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vaida parašė:

    Sveiki, kiek pyragėlių iš šio kiekio gaunasi? Ačiū už receptą!

  2. Edita parašė:

    Pamenu močiutė tokius kepdavo, tik pas mus vadindavo beliašais

  3. Lina parašė:

    Sveiki,

    Atrodo skaniai. O ar tiktų šiems pyragėliams koks nors įdaras be mėsos? kažkaip atšilus nebesinori tos mėsos visai 😀 Pvz., gal su kokia varške ir uogomis tiktų?

  4. Danuta parašė:

    Ačiū už superinį receptą! Šeštadienį jau gaminau ir vėl gaminsiuLabai paprasta ir skanuĮdaras buvo su bebrienos faršu Super skanu!

  5. irena parašė:

    Beliašai gaminami iš mielinės tešlos.

  6. Vilma parašė:

    Man išėjo 12 pyragelių, didokų tokių. Labai patogu padalinti tešlą ir mėsos masę į 12 vienodų dalių. Ir kepti keptuveje – kaip po tris telpa. Išėjo labai skanūs, patiko ir man, ir vyrui, ir dukrelėms:) Labai dėkoju už receptą 🙂

  7. Rūta parašė:

    Ačiū iš Grigiškių Labai gardūs pyragėliai ❤️ Kiekvieną kartą vis kitokie, nes gaminu su įvairiais įdarais. Į faršą dedu žalumynų. Kalendros, petražolių, svogūnų laiškų.

  8. Nekas parašė:

    Tešla tai nekokia, vis lipo prie rankų. Neatitiko normos.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.