Spausdinti

TORTAS JONUI, bet mielai valgys ir Petras, ir Adelė, ir visi kiti. Pagrindas panašus į tinginį, tik dar geresnis, nes daugiau karamelės. Viens du, pasidarot ir važiuojat švęst Joninių! O jau vietoj dedat ar grietinėlės, ar maskarponės, ar rikotos, o gal varškės kremo kepurę ir mėgstamom uogom apiberiat. Valio Gražiems Vasaros Tortams!

Tortas Jonui arba pagerintas karamelinis tinginys

0
komentarai
1
Porcijos
14 asm.

Tinginiui:

200 g miltų
100 g sviesto
Druskos
1 šaukštas cukraus
Pusė šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai grietinės
2 saujos saulėgrąžų branduolių
2 saujos kepintų sūdytų žemės riešutų
1 sauja sūrių lazdelių
2 šaukštai aguonų
100 g sviesto
400 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno

Kremui:

500 ml plakamosios grietinėlės
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
250 g graikiško jogurto
500 g braškių, šilauogių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pradedam nuo pagrindo. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir žiupsniu druskos. Į miltus dedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais triname, kol viskas ims panašėti į drėgną smėlį. Tada į juos dedame grietinę ir gerai viską išmaišome, suminkome tokią kaip sausianių tešlą. Iš jos formuojame du rutuliukus ir padedame į šaldytuvą atvėsti, sustingti.

2

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.

3

Į kepimo popieriumi ištiestą skardą stambia burokine tarka įtarkuojame- sutarkuojame vieną tešlos gabalėlį, trupinius tolygiai paskirstome po visą skardą. Ant viršaus suberiame saulėgrąžas, kad šios skrustų kartu su trupiniais. Šauname kepti apie 15-20 minučių, reikia, kad trupiniai gražiai apskrustų, todėl retkarčiais pamaišome mentele. Iškepus pirmąją dalį tešlos, tą pati pakartojame ir su antrąja.

Reklama
41011
4

Gaminam karamelę. Nedideliame puodelyje išlydome sviestą su karamelizuotu sutirštintu pienu, kol viskas gražiai suskystės.

5

Iškepusius trupinius beriame į didelį erdvų dubenį ir sumaišome su smulkintais sūdytais riešutais ir sūriomis lazdelėmis, krekeriais, įmaišome kelis šaukštus aguonų. Ant visko supilame karamelę ir sumaišome, kad daugmaž viskas tolygiai pasidengtų.

6

Trupinius suberiame į maistine plėvele ištiestą atsegamą kepimo formą. Kai masė truputį atvėstą, rankomis suformuojame dugną ir kraštelius ir dedame į šaldytuvą sustingti.

7

Galiausiai Iki purumo išplakame grietinėlę su keliais šaukštais cukraus. Į ją įmaišome graikišką jogurtą. Ant pyrago pagrindo beriame dalį uogų ir dosniai užklojame kremu. Ant viršaus sudedame likusias uogas.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Vienas skaniausių mano ragautų tortų/pyragų 🙂 per Jonines padulkėjom vyras prašė dar vieną pagamint dar tą patį vakarą 😀

Rašyti komentarą