8241
Beatos virtuvė

Tobuli vaniliniai ledai su kavos pupelėmis

(0)
Reikės:
  • 450 ml plakamosios grietinėlės (ne mažiau 35 % riebumo)
  • 400 ml pieno
  • 30 „Paulig Arabica“ kavos pupelių
  • 250 g rudojo cukraus
  • 8 kiaušinių trynių
  • 1 mažo šaukštelio krakmolo
  • 1 vanilės ankšties (arba 1 šaukštelio vanilinio cukraus)

Šiems ledams reikės dviejų dalykų – vanilės ankšties ir mėgstamos kavos pupelių. Jei norite daugiau kavos skonio, kavos pupeles truputį patraiškykite, o jei pakaks tik subtilios užuominos, dėkite jas neskaldytas.

Mano namuose dažnai yra „Paulig Arabica“ pupelių, man patinka švelnus jos skonis, kai pasiruošiu kavą šviežiai sumalus šias pupeles. „Paulig Arabica“ pupelių kavą skanu gerti ir su pienu, ir vieną, svarbu nesumalti jų per smulkiai ir neužpilti verdančiu vandeniu! Su „Paulig Arabica“ pupelėmis ruošiau ir šį nuostabų desertą.

Gaminam:

1. Grietinėlę ir pieną supilame į puodelį, įdedame vanilės ankštį ir „Paulig Arabica“ kavos pupeles (jei norite daugiau kavos skonio, jas sutraiškykite mėsos muštuku ar kočėlu).
2. Užkaitiname viską iki beveik virimo, išjungiame kaitrą ir leidžiame pastovėti bent pusvalandį.
3. Kiaušinių trynius maišome su cukrumi ir krakmolu, kol cukrus ištirps ir masė pabals. Nereikia, kad stipriai suputotų, taigi elektrinio plakiklio neprireiks.
4. Grietinėlės ir pieno mišinį nukošiame, kavos pupelių nebereikės. Vanilės ankštį išskobiame, sėklytes supilame į nukoštą skystį. Jei pienas ir grietinėlė atvėso, truputį pašildome ir, nuolat maišydami, po truputį supilame ant kiaušinių trynių.
5. Viską supilame į puodą ir statome ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami kaitiname, kol kremas sutirštės, labai svarbu neperkaitinti. Konsistencija turėtų būti kaip kisieliaus. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
6. Atvėsusią masę pilame į ledų gaminimo aparatą, jei tokį turite. Jei ne, tiesiog supilame į gana erdvų indelį, kad ledų sluoksnis nebūtų labai storas, ir dedame į šaldiklį. Po poros valandų, kai pradės stingti, išmaišome šakute. Taip keletą kartų, kol galutinai sušals. Arba tiesiog leidžiame viskam beveik sušalti, tada išimame, suplakame ir vėl grąžiname į šaldiklį. Taip darome tam, kad ledai būtų minkšti ir nesusiformuotų kietų kristalų.

Patarimas: kavos pupelės „Paulig Arabica“ – švelnios ir aksominės, įtiks daugelio skoniui. Jei norite intensyvesnio kavos skonio, naudokite „Paulig Arabica Espresso“ kavos pupeles.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV-banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.